Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Forsikringsrett

Forsikringsrett gir en innføring i hovedprinsippene i forsikringsretten, og da først og fremst forsikringsavtaleretten. Boken legger hovedvekten på de rettsreglene som gjelder for forsikringsavtaler mellom et forsikringsforetak og en forsikringstaker. Les mer

1599,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Forsikringsrett gir en innføring i hovedprinsippene i forsikringsretten, og da først og fremst forsikringsavtaleretten. Boken legger hovedvekten på de rettsreglene som gjelder for forsikringsavtaler mellom et forsikringsforetak og en forsikringstaker. Disse reglene finnes i første rekke i forsikringsavtaleloven med tilhørende rettspraksis og nemndspraksis, og loven angir dermed langt på vei den innholdsmessige rammen for boken. En fremstilling av forsikringsavtaleretten som bare var forankret i forsikringsavtaleloven, ville likevel blitt for snever. Forsikringsvilkårene utgjør en sentral del av avtaleforholdet, og boken benytter derfor et stort antall klausuler fra ulike forsikringsbransjevilkår for å illustrere samspillet mellom lov og avtale. Boken gir også en kortfattet innføring i det offentligrettslige rammeverket som gjelder for forsikringsforetakene og deres virksomhet.
Hans Jacob Bull er professor emeritus i rettsvitenskap ved Nordisk institutt for sjørett. Hans fagområder har vært forsikringsrett, sjøforsikringsrett, sjørett og veifraktrett. Han har alene og sammen med andre, ikke minst Trine-Lise Wilhelmsen, publisert en rekke bøker og artikler innenfor disse fagområdene.
Trine-Lise Wilhelmsen er professor i rettsvitenskap ved Nordisk institutt for sjørett. Hennes fagområder er hovedsakelig forsikringsrett, sjøforsikringsrett, transportrett, erstatningsrett og avtalerett/kontraktsrett. Hun har publisert en rekke bøker og artikler innenfor disse fagområdene, herunder flere sammen med Hans Jacob Bull.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
802
ISBN
9788215050164
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Forsikringsrett
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forsikringsrett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Konkurs

Mads Henry Andenæs
Innbundet 
600,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv