Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det kvalitative forskningsintervju

Intervjuer spiller en helt avgjørende rolle i kvalitativ forskning. Denne boken gir en grundig introduksjon til hva det innebærer å utføre en kvalitativ intervjuundersøkelse.

I boken veiledes leserne gjennom intervjuundersøkelsens sju faser, nemlig valg av tema, planlegging av selve intervjuet, transkribering, analyse, verifisering og sluttrapportering. Les mer

659,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Intervjuer spiller en helt avgjørende rolle i kvalitativ forskning. Denne boken gir en grundig introduksjon til hva det innebærer å utføre en kvalitativ intervjuundersøkelse.

I boken veiledes leserne gjennom intervjuundersøkelsens sju faser, nemlig valg av tema, planlegging av selve intervjuet, transkribering, analyse, verifisering og sluttrapportering. Underveis i boken gis innsiktfulle råd om hvordan man best kan ivareta de enkelte fasene i en intervjuundersøkelse.

Både de teoretiske og praktiske aspektene ved intervjuet beskrives og diskuteres. Dessuten hvordan intervjuet best kan brukes som et forskningsmessig redskap.

Det kvalitative forskningsintervju har siden den kom ut 1997 vært anerkjent som en internasjonal klassiker innen kvalitativ forskning. Denne 3. utgaven er en gjennomrevidert og oppdatert versjon. Blant annet har boken fått ett nytt kapittel (kapittel 5) og diskusjonsbokser.

Se innholdsfortegnelse:

Medlemsvurdering:
Et svært nyttig hjelpemiddel ved gjennomføring av en intervjuundersøkelse. Spesielt for studenter og forskere som er forholdsvis uerfarne på feltet. Lett å finne frem i boken.

Elise

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
381
ISBN
9788205463547
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
InterView : learning the craft of qualitative research interviewing
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

E
Elise – 08.09.2016

– Et svært nyttig hjelpemiddel ved gjennomføring av en intervjuundersøkelse. Spesielt for studenter og forskere som er forholdsvis uerfarne på feltet. Lett å finne frem i boken.

V
Vixen – 24.01.2006

– Dersom du er interessert i eller skal ta eksamen i kvalitative forskningsmetoder, eller om du selv skal utføre kvalitative intervju, er dette boken for deg! Steinar Kvales bok om intervju som metode, vil jeg våge å si, er nemlig den viktigeste og beste boken på dette området. I enkel og lettlest stil forteller Kvale om alt fra begynnelsen til slutten på en studie som inneholder intervju som metode. Spesielt kapittelet om 1000-siders spørsmålet, som anbefales til alle førstegangsintervjuere. Alle problemområder innenfor intervjuet taes opp i denne boken, og det vil dermed være svært hensiktsmessig å lese boken før en selv skal utføre intervjuer og oppdager selv problemene når arbeidet allerede er gjort.
«InterViews» med Steinar Kvale er den beste læreren og forskningsassistenten for både nye og gamle kvalitative forskere!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det kvalitative forskningsintervju:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv