Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hvordan gjennomføre undersøkelser?

innføring i samfunnsvitenskapelig metode

Hvordan gjennomføre undersøkelser? er en grundig og systematisk innføring i samfunnsvitenskapelige forskningsmetoder. Dag Ingvar Jacobsen går først gjennom forskningens forberedende fase hvor utvikling av problemstilling, valg av forskningsdesign, valg av data samt praktiske og etiske avveininger står sentralt. Les mer

739,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Hvordan gjennomføre undersøkelser? er en grundig og systematisk innføring i samfunnsvitenskapelige forskningsmetoder. Dag Ingvar Jacobsen går først gjennom forskningens forberedende fase hvor utvikling av problemstilling, valg av forskningsdesign, valg av data samt praktiske og etiske avveininger står sentralt. Deretter ledes leseren pedagogisk gjennom hovedfasene i både kvalitative og kvantitative forskningsopplegg.

Boken egner seg godt til bachelorstudenter som skal lære om samfunnsvitenskapelig metode for første gang, men den fungerer også godt som et oppslagsverk for den som søker etter mer spesialiserte tilnærminger til forskningsdesign, datainnsamling og analyse.

I mer enn 20 år har Hvordan gjennomføre undersøkelser? vært en av de mest brukte innføringsbøkene i samfunnsvitenskapelig metode i Norge. Dette er en grundig revidert og oppdatert utgave av denne populære boken - den fjerde i rekken.

Boken er blant annet oppdatert på følgende områder:

Forskningsetiske retningslinjer er oppdatert og drøfter nå alle sider ved personvern og EUs personvernforordning (GDPR). Gjennomføring av litteraturstudier, både systematiske og usystematiske, er viet mye mer oppmerksomhet i forbindelse med utvikling av problemstilling. En grundigere gjennomgang av kriterier for valg av caser. Sekundærdata (aviser og massemedier, internett, offentlig tilgjengelige dataregistre) og bruk av disse som grunnlag for bachelor- og masteroppgaver er drøftet i mer detalj. Utvalgsstørrelse er drøftet mer i detalj, både i kvalitative og kvantitative forskningsdesign. Gjennomgangen av kvalitativ analyse beskriver mer utfyllende forskjellen mellom induktive og deduktive tilnærminger, samt abduksjon som analysetilnærming. Bruk av digitale plattformer for innsamling av data er viet enda mer oppmerksomhet.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
447
ISBN
9788202727307
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Hvordan gjennomføre undersøkelser?
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvordan gjennomføre undersøkelser?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tyrkia
Ny!

Tyrkia

Stian Bromark
Innbundet 
399,-
 
Stormen
299,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

India

Elisabeth Eide
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv