Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Naturparadokset

om naturen vi mister og hvordan vi kan få den tilbake

Har nordmenns hyttedrøm blitt naturens mareritt? Leseren blir med forfatter Marit Beate Kasin til fjells og observerer hvordan hyttebygging, alpinanlegg og veier fortrenger villreinen fra dens områder. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Har nordmenns hyttedrøm blitt naturens mareritt? Leseren blir med forfatter Marit Beate Kasin til fjells og observerer hvordan hyttebygging, alpinanlegg og veier fortrenger villreinen fra dens områder. Det er snart ikke noe villmark eller naturskog igjen i Norge. Selv om man har lovfestet skogens unike artsmangfold, hugges de verneverdige trærne ned, og antallet rovdyr holdes på et kritisk lavt nivå.

Vårt overforbruk av naturressurser har ført oss inn i klimakrisen, som vi nå forsøker å løse ved å bygge vindkraftanlegg. Slik raserer vi uberørte områder. Naturparadokset er en vandring i interessemotsetninger og truet natur. Forfatteren avdekker gapet mellom intensjoner og praksis.

Er det mulig å restaurere tapt natur? Kasins rørende møte med fjellrevvalpene viser at den tidligere utrydningstruete arten nå er tilbake i norsk fauna.

«Naturparadokset er en modig og viktig bok. Forfatteren er virkelig til stede i naturen hun skriver om og gjør problemene desto mer konkret. En grundig og viktig bok om natur på retrett.» - Dag Hessen

Detaljer

Forlag
Res publica
Språk
Bokmål
ISBN
9788282261913
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Naturparadokset

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Naturparadokset:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv