Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Forholdsmessighetsvurderinger i forvaltningsretten

Boken tar opp den dagsaktuelle diskusjonen om det gjelder et alminnelig forholdsmessighetsprinsipp i norsk forvaltningsrett og hvilken rekkevidde en slik norm eventuelt har. Innholdsmessige krav til forvaltningens skjønnsutøvelse er lovfastsatt på enkeltområder, men Høyesterett har vært avvisende til å stille et allment forholdsmessighetskrav. Les mer

799,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Boken tar opp den dagsaktuelle diskusjonen om det gjelder et alminnelig forholdsmessighetsprinsipp i norsk forvaltningsrett og hvilken rekkevidde en slik norm eventuelt har. Innholdsmessige krav til forvaltningens skjønnsutøvelse er lovfastsatt på enkeltområder, men Høyesterett har vært avvisende til å stille et allment forholdsmessighetskrav.
Antologien springer ut av forskergruppen i forvaltningsrett ved Universitetet i Bergen, og ni forfattere tar opp tematikken fra ulike synsvinkler og fagområder. Analysene inkluderer både EU-/EØS-retten, menneskerettighetsvernet og bidrag fra den alminnelige og spesielle forvaltningsretten.
Karl Harald Søvig er professor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen. Han er leder av forskergruppen i forvaltningsrett og har særlig arbeidet med forvaltningsrettslige og velferdsrettslige spørsmål.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål Dansk Flerspråklig Norsk Nynorsk
Sider
374
ISBN
9788245012736
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forholdsmessighetsvurderinger i forvaltningsretten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Katten

Bjarne O. Braastad
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv