Maradona - Guillem Balagué

Maradona

gutten, opprøreren, guden

; John Grande (Oversetter)

Diego Armando Maradona var viden anerkjent for å være et geni. Han var en av tidenes største fotballspillere, men også blant de aller mest kontroversielle. I løpet av sin landslagskarriere for Argentina spilte han 91 kamper, scoret 34 mål og deltok i fire VM-sluttspill. Les mer
Vår pris
249,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 249,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Diego Armando Maradona var viden anerkjent for å være et geni. Han var en av tidenes største fotballspillere, men også blant de aller mest kontroversielle. I løpet av sin landslagskarriere for Argentina spilte han 91 kamper, scoret 34 mål og deltok i fire VM-sluttspill. Etter sin uforglemmelige «guds hånd» og sitt uforliknelige andre mål i kvartfinalen mot England, ledet han sitt Argentina til finaleseier mot Vest-Tyskland i Mexico i 1986. Hans overblikk, ballkontroll, dribleferdigheter, hans nærvær og lederevner på banen hadde en evne til å sette fyr på et hvert lag han spilte på.


Ved hjelp av dybdeintervjuer og førstehåndsberetninger gir Guillem Balgués mesterlige biografi oss et psykologisk og sosiologisk portrett av legende Maradona. Denne utforskningen sender Guillem på reise til Argentina, Spania, Italia og Dubai. På veien spør han seg hva det var som gjorde at så mange forgudet Maradona, og hvordan denne beundringen ga næring til hans selvdestruktive side. En side som kom sterkere og sterke til syne, inntil han døde så altfor tidlig i 2020.


Maradona. Gutten. Rebellen. Guden. er biografien om verdens største fotball-ikon.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202724337
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Maradona: The Boy. The Rebel. The God.
Format: EPUB
Filstr: 6.7 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger