Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mine kamper

biografien om Drillo

«Boka om spillerbohemen som ble fotballprofessor, bør rage meget høyt blant idrettsbiografier som er skrevet i dette landet.»

Endre Ruset, Dagbladet

Tett på Drillos kamper - både på og utenfor banen.
Endelig kommer biografien om Egil Drillo Olsens enestående spiller- og trenerkarriere, om oppveksten i et radikalt arbeiderklassemiljø i Fredrikstad og om hvordan han med sine uendelige dribleraid skulle bli en av de mest markante spillerne i sin generasjon. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Tett på Drillos kamper - både på og utenfor banen.
Endelig kommer biografien om Egil Drillo Olsens enestående spiller- og trenerkarriere, om oppveksten i et radikalt arbeiderklassemiljø i Fredrikstad og om hvordan han med sine uendelige dribleraid skulle bli en av de mest markante spillerne i sin generasjon.

Etter karrieren ble han fotballforskeren og fagmannen som trente lag i lavere divisjoner, før han litt tilfeldig overtok det norske landslaget som vikartrener i 1990. Han overtok et av de dårligste landslagene i Europa og førte det til to VM-sluttspill og en andreplass på FIFA-rankingen. Han vant kamper mot de beste lagene i verden, men måtte likevel stadig ta omkamper om egen fotballfilosofi. Dette er en bok om Egils kamper. På og utenfor banen.

Fortellingen om Egil Drillo Olsen er også en historie om Norge, om utviklingen fra Samholds-Norge til Olje-Norge, fra amatørfotball til storkapitalisme. Det er et portrett av en mann som har forandret seg mindre enn omgivelsene. En mann som alltid har hatt pælene godt plantet i jorda, mer bekymret for markedsliberalismens frammarsj i Europa enn Rune Bratseths skadde kne.

"Glitrende om Drillo. Alfred Fidjestøl setter standarden med en på alle måter imponerende biografi om Norges fotballtrener nummer en ... Biografiens intellektuelle muskler og brede kunnskapsnivå yter rettferdighet til Drillos historie. Fidjestøl bringer oss ned under overflata av glansede magasiner og tabloidforsider. Med imponerende skarphet og detaljoversikt følger han historien inn i de fleste kriker og kroker."
Endre Ruset, Dagbladet

"... skrevet i god «Drillo»-ånd: Rett frem og til saken."

"Mine kamper» er trolig den mest utførlige biografien om Egil «Drillo» Olsen du noen ganger kommer til å lese. Velskrevet og vennligsinnet."
Sindre Hovdenakk, VG

«... en solid biografi om et paradoksalt menneske med unik bakkekontakt»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Den beste biografen Drillo kunne ha fått"

Willy Pedersen, Morgenbladet"Om du er interessert i norsk fotball, så må du lese denne boken. Og er du interessert i norsk historie bør du også lese den."

Ove Mellingen, Telemarksavisa

"Verdig og god Drillo-biografi ... tidvis er det ein lesefest"

Svein Tuastad, Dag og Tid

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205541535
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Boka om spillerbohemen som ble fotballprofessor, bør rage meget høyt blant idrettsbiografier som er skrevet i dette landet.»

Endre Ruset, Dagbladet

«'Mine kamper' er trolig den mest utførlige biografien om Egil 'Drillo' Olsen du noen ganger kommer til å lese. »

Sindre Hovdenakk, VG

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mine kamper:

Kniksen

Truls Synnestvedt
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv