Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jotunheimens døtre

Gjendine og hennes medsøstre i fjellheimen

De mange kvinneskikkelsene Arvid Møller skildrer i denne lydboken har en ting til felles; kjærligheten til fjellet, og da spesielt Jotunheimen. Møller tok for seg både nålevende og avdøde kvinner i Jotunheimen, to av de mest kjente er Gjendine Slålien og Jørgine Boomer. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
De mange kvinneskikkelsene Arvid Møller skildrer i denne lydboken har en ting til felles; kjærligheten til fjellet, og da spesielt Jotunheimen. Møller tok for seg både nålevende og avdøde kvinner i Jotunheimen, to av de mest kjente er Gjendine Slålien og Jørgine Boomer. Gjendine var budeien som sang for Edvard Grieg. Komponisten "udødliggjorde" Gjendine gjennom sin bearbeidelse av vuggesangen som Gjendine lot ham høre, og som han kalte "Gjendines bådnlåt". Jørgine Boomer var fra husmannsplassen Utafor. Hun emigrerte som 15-åring til Amerika, der hun endte opp som vertinne på et av verdens mest fasjonable hotell, Walforf-Astoria i New York. Du får også høre om de mange budeiene som var med på den strabasiøse vintersetringen i Jotunheimen, da budeier og buskap lå på setrene i høyfjellet midtvinters, i kulde og dyp snø. Boken ble første gang utgitt i 2001.

Medlemsvurdering:
Denne boka er nok kanskje ei bok som går ein gudbrandsdøl nær hjartet, men det er også ei bok for alle Dykk andre, for boka skildrar sterke kvinneskjebner frå kring 100 år attende. Alle desse hadde minst ein ting felles; dei var alle i turistnæringa som blomstra fyrst på slutten av 1800-talet i Jotunheimen. Gjendine Slålien er kanskje ei av dei mest kjende av desse, og prydar også permen. Arvid Møller har samla mykje historie her som elles mest truleg hadde gått mykje i gløymsla, så det er eit viktig arbeid han har lagt ned, å få skreve historia til dei kvinnelege turistvert-pionerane i Jotunheimen! Anbefala på det sterkaste, dette er ei godt skreve og særs bra illustrert bok som nok vil falle i kvar og ein sin smak vil eg tru!

Lesar

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202755591
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

L
Lesar – 15.01.2007

– Denne boka er nok kanskje ei bok som går ein gudbrandsdøl nær hjartet, men det er også ei bok for alle Dykk andre, for boka skildrar sterke kvinneskjebner frå kring 100 år attende. Alle desse hadde minst ein ting felles; dei var alle i turistnæringa som blomstra fyrst på slutten av 1800-talet i Jotunheimen. Gjendine Slålien er kanskje ei av dei mest kjende av desse, og prydar også permen. Arvid Møller har samla mykje historie her som elles mest truleg hadde gått mykje i gløymsla, så det er eit viktig arbeid han har lagt ned, å få skreve historia til dei kvinnelege turistvert-pionerane i Jotunheimen! Anbefala på det sterkaste, dette er ei godt skreve og særs bra illustrert bok som nok vil falle i kvar og ein sin smak vil eg tru!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jotunheimens døtre:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv