BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tøffe turer i Norge

En flott tur gjør at du sitter igjen med minner som lever lenge. Her er historiene om turer begått av både kjente og mindre kjente travere. Felles for turene er at de har satt spor, og at det å lese om dem gir deg lyst til selv å pakke sekken. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Hva er det med enkelte turer som gjør at du husker dem godt? Antagelig følelsen når du dro inn akkurat den ørreten. Solnedgangen som var helt magisk. Ukesturen på fjellet da det striregnet hver eneste dag og alt var vått. Følelsen av mestring etter å ha gått alene i fjellet i dagevis, eller padleturen som ga litt større utfordringer enn du hadde forventet. Kanskje er det lukten av telt? Vi har alle bestemte turminner som vi bærer med oss. I denne nye Tøffe turer-boka får vi være med en rekke mer eller mindre erfarne turfolk. Randulf Valle har padlet kano i Finnmark, Aleksander Gamme har klatret i Trollveggen (en tur som definitivt ikke er for folk flest, men ganske underholdende å lese om), Kristin Folsland Olsen forteller om den ulykksalige turen da hun brakk bekkenet og måtte hentes ned fra fjellet, og Stein P Aasheim har vært på tur med hest. Les og opplev, kanskje får du inspirasjon til selv å ta en tur eller to. Det beste som fins er der ute, i mosen blant trærne, mellom bakker og berg.

Turer i norge
I motsetning til tidligere bøker i serien Tøffe turer, handler denne om turer bare i Norge. Hele landet er representert, og det er utradisjonelle rutevalg mange av artikkelforfatterne har foretatt. Slik får du som leser innspill til nye utfordringer. Men alle turene er kanskje ikke for oss som ønsker en viss komfort og trygghet? Ta for eksempel Aleksander Gamme som sier ja til å klatre i Trollveggen på vinterstid sammen med to kamerater. En luftig tur som tar nærmere to uker og der alt må gjøres hengende i en sele eller i et mikroskopisk telt i fjellveggen. For meg et ufattelig slit som det likevel er ganske artig å lese om når det er så godt fortalt. Vi kan ane at det er første og siste gang Gamme tar akkurat denne turen. Per Roger Lauritzen er padleentusiast og tar med seg en kamerat på tur ned hele Glomma fra Rørosvidda til Fredrikstad. Ja, hvorfor ikke padle hele strekningen i kajakk? Norges lengste elv byr jo på et fantastisk padleeventyr i varierende natur.

Første gang alene ...
Også de mer ukjente vandrerne får plass i boka. Les om Kristian Knudsen som gjorde drømmen til virkelighet og la ut på langtur mutters alene i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark - et eventyr blant troll og moskus. En fin test på om man tåler ensomheten over lengre tid og man må å stole på egne vurderinger. Marius Nergård Pettersen har du sikkert lest om før, og i hans siste bok Oslos nære villmark er han imponerende med tanke på spennende turruter med Oslo som utgangspunkt. I Tøffe turer i Norge, skriver han om tur i nasjonalparken Lomsdal-Visten. Et perfekt sted å tilbringe noen uker i stillhet, istedenfor på sommerens musikkfestivaler. Det siste er litt vanskelig for kameratene å forstå, men er man skrudd sammen slik at godt ørretfiske og flott natur betyr mye, så må man jo ta konsekvensene. Her kan du vandre rundt midt i fellesferien uten å se andre, fisken biter og naturtypen varierer. Her finner du perlene. Virkelig noe å tenke på! Vi som liker å være ute, blir aldri lei av å høre om andres erfaringer. Eller se på bildene ... Tøffe turer i Norge er en slik bok du blir ekstra glad og turlysten av.

Detaljer

Forlag
Larsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
238
ISBN
9788292708408
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Tøffe turer i Norge
Format
23 x 22 cm
Nr
8054339

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tøffe turer i Norge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv