Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Friidrett for ungdom

innføring i friidrett for unge i alderen 13-17 år

I alderen 13 til 17 år gjennomgår de unge store endringer både fysisk og mentalt. Erfaringene viser at mange slutter med idrett i disse årene. En av årsakene kan være at treningen ikke er tilpasset de unges ønsker og behov. Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
I alderen 13 til 17 år gjennomgår de unge store endringer både fysisk og mentalt. Erfaringene viser at mange slutter med idrett i disse årene. En av årsakene kan være at treningen ikke er tilpasset de unges ønsker og behov. Boken gir råd om hvordan man kan skape og bevare gode treningsmiljøer for ungdom.
Friidrett for ungdom gir tekniske og didaktiske råd om trening i de ulike friidrettsøvelsene. Friidretten kan dessuten bidra til å utvikle fysiske kvaliteter som styrke, spenst, utholdenhet, hurtighet, samt viktige koordinative egen-skaper som rytme, balanse og reaksjonsevne. Dette er også basisøvelser i svært mange av aktivitetene som drives i skolen. I Friidrett for ungdom presenteres opplegg og organiseringsmåter som passer både treningsøkten og skole-/kroppsøvingstimen. Utprøving av ulike teknikker er viktige læringsmål. I boken gis eksempler på hvordan man gradvis kan tilnærme seg de enkelte friidrettsøvelsene, der utprøving og øving er målet med treningen og undervisningen.
Gro Næsheim-Bjørkvik er dosent i kroppsøving og idrett ved Universitetet i Stavanger, og studieprogramleder for grunnskolelærerutdanningen (5.-10. trinn) samme sted.
Veslemøy Hausken Sjöqvist er kompetanseansvarlig i Norges Friidretts- forbund, med trenerutdanning og trenerutvikling som særlig ansvarsområde.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
273
ISBN
9788245042818
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Friidrett for ungdom:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv