Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Et liv ute

to unge mennesker : et helt år ute i det fri

Elise og Andreas tok et friår for å leve ute. De ønsket å «stå kinn mot kinn» med naturen, og kjenne at det var her de hørte hjemme. Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Elise og Andreas er unge og nygifte. De er enige om én ting – at de skal bruke mest mulig tid på å være ute. Være i fjellet, gå, jakte, fiske … og pointeren Tuva blir etter hvert et livlig medlem av den lille familien. Det handler ikke nødvendigvis om å søke seg bort fra sivilisasjonen og det urbane livet, men å skape en jevn rytme i hverdagen der naturen spiller en stor og viktig rolle, skriver forfatterne. De vil føle seg som en del av samspillet i naturen og tar på alvor et grunnleggende behov hos begge for å oppleve noe annet enn jobb og hverdagsliv for en periode. Med dette utgangspunktet blir ideen om ett år ute til. Det skal fylles med hverdagseventyr i form av ensomme uker i høyfjellet og i skogen, på Dovrefjell, i Finnmark, indre Troms, Lyngen, i Vesterålen eller Nord-Sverige.

PLANLEGGINGEN
Da beslutningen først var tatt, begynte planleggingsfasen. Godt utstyr er avgjørende, men forfatterne har liten sans for utstyrsjaget. Det som fungerer skal benyttes til det er «brukt opp». Elise og Andreas har fremdeles soveposer kjøpt for konfirmasjonspengene... En smule kondis og styrke er også avgjørende for livskvalitet på tur. Problemer av helsemessig art kan dukke opp underveis, langt unna et legekontor. Hva gjør du da? Begge to sørget for en grundig sjekk både hos tannlege og lege før turstart og gikk til innkjøp av nødvendig førstehjelpsutstyr. Mat på lange turer er alltid en utfordring. Ferdig frysetørket mat er enkelt, men blir fort kostbart. Elise og Andreas velger å ha med en del basisvarer, men satser på å jakte og fiske underveis.

EVENTYRET BEGYNNER
Det er i slutten av august. Første etappe går inn i Sunndalsfjella. Elise og Andreas skal på villreinjakt. Ganske raskt finner de ut at de har pakket vel tungt. Å forsere 800 høydemeter med diger sekk er en tøff start på denne to ukers turen og blir en lærepenge. Dagene går med lange dagsmarsjer, postering i ura og speiding etter reinsdyr. Men dyra er ikke å se i det storslagne landskapet. Noen dager ut i turen får Andreas et alvorlig kutt i foten og må ha legehjelp. Fortsettelsen settes på en foreløpig vent, men så snart foten kan benyttes er det ut igjen på jakt, og denne gangen belønnes tålmodigheten med reinsdyr. Det aller første!

Et eventyr er over, men flere nye skal begynne. Ferden videre går til Nord-Sverige og de store barskogene. Elise har splitter ny hagle. Flere uker med skogsfugljakt i gammelskogen venter. En tur som de kanskje kunne planlagt bedre, men som gir mye lærdom. Å ta kontakt med lokalkjente først når man skal inn i totalt ukjent terreng, er en av dem.

Leiligheten er solgt og byttet ut med telt eller en gapahuk bygd av stokker og duk. For Elise og Andreas føles det helt rett. De gjør en rekke erfaringer på de fleste turene, lærer masse, og angrer aldri på beslutningen om å selge unna og pakke sekken. Friåret fordeles på ulike turer i ulikt terreng. De er opptatt av å finne roen og er glade for å ha hoppet av den vanlige karusellen. Resultatet er fantastiske opplevelser for livet, nye verdier, mange refleksjoner og noen nye relasjoner. Kanskje har du en tur du drømmer om å realisere?

Detaljer

Forlag
Fri flyt
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
271
ISBN
9788293090366
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Et liv ute
Format
24 x 21 cm
Nr
8082421

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et liv ute:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sove ute

Marius Nergård Pettersen
Paperback 
363,- 399,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 
Memoria
249,-

Memoria

David Lagercrantz
Innbundet 
249,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv