Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gyldendals store fugleguide

Europas og middelhavsområdets fugler i felt

Verdens beste fuglebok i ny feltutgave!
Gyldendals store fugleguide er markedets mest omfattende felthåndbok og anses som et normgivende standardverk for fuglehåndbøker. Fugleguiden gjennomgikk en omfattende revidering i 2010. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Verdens beste fuglebok i ny feltutgave!
Gyldendals store fugleguide er markedets mest omfattende felthåndbok og anses som et normgivende standardverk for fuglehåndbøker. Fugleguiden gjennomgikk en omfattende revidering i 2010. Omfanget ble økt med 48 sider. Ca.20 nye bildesider kom til, mens andre fikk vesentlige tillegg. Arter, slekter og familier er nå ordnet ut fra de siste vitenskapelige erfaringene. I boken blir ca. 900 arter behandlet, derav 800 utførlig. De grundige tekstene er helt oppdatert og i mange tilfeller helt nyskrevne. Her beskrives hver arts størrelse,biotopvalg, kjennetegn og variasjoner. Symbolene angir hvor vanlige eller sjeldne artene er. De oversiktlige kartene viser utbredelsen. For alle som er interessert i fugler, er denne boken like uunnværlig som kikkerten. Redaktør for den norske utgaven er Viggo Ree.

Boken er nå innbundet i en feltmessig softcoverutgave.

Medlemsvurdering:
En super oppslagsbok,og mange fugler som jeg ikke visste om og moro å bare bla i...

Ruth Main Sørbotten

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
446
ISBN
9788205418820
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Fågelguiden
Format
20 x 14 cm
Nr
8087660

Kunders vurdering

E
Elin Zinke – 02.06.2021

– Kjempe fin bok

M
Marit – 20.01.2021

– Prakteksemplar som også har med tegninger av fugler i flukt.

A
ASTRI – 27.07.2020

– VI ER FORNØYDE ER OFTE I BRUK KAN ABSOLUT ANBEFALES TIL ALLE ALDERS GRUPPE

P
Per H. Johannesen – 21.07.2020

– Omfattende , velordnet , lærerik med fine illustrasjoner. Litt for tungvint for de som bare skal følge med på fuglebrettet.

R
Ruth Main Sørbotten – 21.07.2020

– En super oppslagsbok,og mange fugler som jeg ikke visste om og moro å bare bla i...

G
Grete I Åsen – 21.07.2020

– Fugleguide

B
Bjørn Gunnar Sagen – 24.06.2020

– GYLDENDALS STORE FUGLEGUIDE

A
Avifauna – 23.06.2020

– Skal du kjøpe en fuglebok i livet, så start med denne. 1. Utgaven kom før årtusenskiftet, men oppdateres stadig. Hvorfor kjøpe en bok i 2020, når vi har tilgang på app'er (denne fins også...)? Tja, jeg liker bøker best, det er noe eget med å bla og finne ut hvilken art en evt har foran seg. Ikke alt lar seg bestemme, uansett om en velger det ene eller andre formatet. Boka er bygd på fuglenes systematiske klassifisering, dvs at fugl som for folk flest oppfattes som like ikke er vist på samme side. Men da er gjerne forvekslingsarten vist for sammenligning. Artsutvalget er omfattende, men alle fugler som er påvist innen området er med.

G
GJertrud – 30.05.2020

– Boken er ikke lesevennlig, den har altfor liten skrift.

G
Guri – 26.05.2020

– Veldig bra fuglebok for alle.

b
boritz – 04.07.2005

– Denne boka bør alle fugleintreserte ha i sin bokhylle, ingen tvil om det. Hvis du bare skal kjøpe en fuglebok, så er denne den rette. Praktisk format har den også, slika at du lett kan ta den med deg ut på tur i skog og mark. Ta den litt diskre frem, og imponer venner og familie med dine fuglekunnskaper. Kanskje kan du få barna mer intresert i fugletitting også, personlig synes jeg det er en utrolig spennende hobby! Om vinteren bør du ha boka i nærheten av fuglebrettet, slik at du kan observere hvilke fuglearter som forsyner seg av maten du har lagt ut. Eller kanskje du kan lure den med oppi sekken til en liten en som skal på tur? Jeg fant denne boka både praktisk, hending og innholdsrik. Anbefales!

b
bepp – 03.05.2005

– Dette er uten tvil den ultimate fugleboken for norske/europeiske forhold. Det er helt enkelt en nydelig bok som gjør alle andre fugleguider overflødige. Samtlige illustrasjoner er av ypperste kvalitet, beskrivelsene og kartene over utbredelsesområder er særdeles utfyllende, og utvalget av fugler er på det nærmeste komplett. Forfatterne/ illustratørene har en lang innledning i boken hvor de forteller om hva de måtte gjennom for å klare å lage den ultimate fugleboken, og deres entusiasme og kompetanse gjennomsyrer hele boken. Det aller beste ved boken er at den er perfekt forå artsbestemme fugler observert i felt, med tydelige tegninger av fuglene i flukt, i deres naturlige områder, og så videre.
Kort sagt, dette er den eneste fugleboken du trenger!

Y
YngveM – 25.03.2005

– Boken er gjennomført bra utført. Den har en god innledning, hvor det beskrives inngående hvordan man skal tolke symbolene som er satt opp for hver art.
Man får informasjon om hvor den har sitt leveområde, hvor den hekker og hvor den eventuelt overvintrer. Og ikke minst så får man informasjon om bestandstørrelsen.
Den har en god inndeling av artene i form av familier. For eksempel så er alle meisene samlet. Dette gjør det lett å finne frem til eventuelle dobbeltgjengere. Hvis en art har dobbeltgjengere, så kan man og lese seg til hvilke arter dette er og hva som skiller dem fra hverandre. Boka har tegninger av fuglene. Dette er nok en fordel i forhold til fotografier, men jeg synes at noen tegninger blir litt for mye forminsket slik at viktige detaljer går tapt. Dette er nok det største minuset med boka, men den anbefales.

O
Odyssevs – 01.02.2005

– Dette er den perfekte bok for den som har begynt å fatte interesse for ornitologi. Boken inneholder hele 850 fuglearter fra Norge, Europa, Nord-Afrika og deler av Midtøsten. Boken er fylt med fine bilder og har er veldig oversiktelig. I boken kan du lett finne vingespenn, de latinske navnene, farger til antall årstider og etter kjønn, det er fine kart over leveområde, illustrerte bilder av flygemåte. Du kan også finne ut når de hekker, hvor mange egg de legger, hvilken lyd de lager, lengde, spisevaner og spesielle kjennetegn. Den er litt tung til å ha med på fuglekikking, men til etterarbeid og nærmere studering er den perfekt.

S
Snipa – 12.01.2005

– Denne boka tek ikkje berre føre seg samtlege artar du nokon gong kan håpe på å få sjå i Noreg...men endå til i resten av Europa, samt Nord-Afrika og delar av Midt-Austen. Heile 850 artar er omtala, og boka er til og med rikt illustrert med klare og vakre teikningar. Desse viser fuglane frå ulike vinklar og med ulik fjørdrakt, og gjerne i miljø som er typiske for arten. Ein lærerik introduksjon og andre gode tekstar og kart, gjer det lettare for fugleelskaren å kjenne att fuglane når han ser dei. Dette er ei felthandbok proppfull av nyttig informasjon og flotte teikningar. God fugletitting!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gyldendals store fugleguide:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv