Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lungefysioterapi

funksjonsvurderinger og klinisk arbeid

Lungefysioterapi utkom første gang i 1983 og har etablert seg som en "klassiker" innen fagområdet fysioterapi. I denne boken blir begrepet lungefysioterapi kraftig utvidet.
Forfatteren stiller seg kritisk til tradisjonell diagnosetenkning og legger vekt på funksjonsvurderinger som utgangspunkt for behandling. Les mer

789,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Lungefysioterapi utkom første gang i 1983 og har etablert seg som en "klassiker" innen fagområdet fysioterapi. I denne boken blir begrepet lungefysioterapi kraftig utvidet.
Forfatteren stiller seg kritisk til tradisjonell diagnosetenkning og legger vekt på funksjonsvurderinger som utgangspunkt for behandling. Det gis også en grundig beskrivelse av relevante undersøkelsesmetoder, og vises konkret hvordan man skal gå frem i behandlingen. Denne nye utgaven er oppdatert på relevante områder, bl.a. når det gjelder litteraturreferanser.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
319
ISBN
9788205311169
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2003
Format
22 x 16 cm

Kunders vurdering

T
Tromsø – 01.03.2006

– Lungefysioterapi er en anvendelig og lærerik bok for både fysiostudenter og fysioterapeuter. Forfatteren vurderer den tradisjonelle diagnosetenkningen omkring lunge og respirasjonsproblematikk og legger hovedtyngden på funksjonsvurdering av mennesket, kropp og respirasjon i et helhetsperspektiv. Thornquist legger til grunn en inngående forståelse for kropp og respirasjon som en sammenhengende problematikk. Boka er inndelt og tar for seg både respirasjon generelt, kroppen og kroppsholdning, diagnoser, undersøkelse og til sist behandling. Kapitlene om lungeproblematikk og de enkelte diagnoser er ikke inngående beskrevet, men tilstrekkelig til å gi et godt bilde på hva som skjer i kroppen. Især delene som omhandler undersøkelse og behandling gir gode råd og informasjon om hvordan en kan gå frem i lignende sammenhenger.
I behandlingsdelen er det nevnt flere øvelser som også med godt resultat kan benyttes på andre områder innen fysioterapi. Boken er en glimrende og "hjelpsom" kilde til fysioterapifaget, både som ren lærebok og som en senere oppslagsbok innenfor fagfeltet.

F
Fysioterapistudent – 12.12.2005

– Boka er skrevet for fysioterapeuter. Forfatteren er psykomotorisk fysioterapeut og det gjenspeiles i innholdet. Den er veldig fokusert på det hele mennesket. De første kapitlene omhandler respirasjon og spenningsmønstre, videre er det en del om undersøkelse og til slutt en del om behandling. Det er litt innføring i tradisjonell lungefysioterapi, men en kunne ha ønsket seg mer av det. Det er en god del konkrete forslag til øvelser for å få friere respirasjon i siste del av boka, noe som er bra.
Boka er skrevet for fysioterapeuter og fysioterapistudenter, og kan være verdt å kjøpe for å få en mer helhetlig forståelse av respirasjon og hvordan den påvirker mennesket.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lungefysioterapi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv