Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Veien hjem

en fortelling om en gård, et valg, og alle skrittene det tok å komme dit

«Skildringene av værets skiftninger er ofte så vakre at jeg måtte lese dem flere ganger for å glede meg over den språklige treffsikkerheten. 'Veien hjem' er rett og slett en strålende debut!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

En fortelling om en gård. Et valg. Og alle skrittene det tok å komme dit.

Når Linda Erlien Borren får tilbud om jobb på hjemstedet, kommer dilemmaet om hvorvidt hun skal overta gården hun har odelsrett til, brått mye nærmere. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 322,-
En fortelling om en gård. Et valg. Og alle skrittene det tok å komme dit.

Når Linda Erlien Borren får tilbud om jobb på hjemstedet, kommer dilemmaet om hvorvidt hun skal overta gården hun har odelsrett til, brått mye nærmere. Kan hun snu ryggen til det som har vært familiens felles livsprosjekt gjennom tre hundre år? Eller er gården inngangsbilletten til et godt og harmonisk liv? Linda bestemmer seg for å gå veien hjem, fra Trondheim til familiebruket opp under tregrensa i Hessdalen, i håp om at vandringen skal bringe klarhet i tankene.

Boka tegner opp levende portretter av flere generasjoner gårdsarbeidere. Fortellingen viser det sammensatte livet på gården - de store kontrastene mellom ro og hardt arbeid, mellom idylliske sommerkvelder og kalde vintermorgener - og vanskelighetene med å drive småbruk i et stadig mer sentralisert samfunn. Det handler om grønne enger, lykkelige sauer på fjellbeite, frihet og fremtidsdrømmer. Men også om støv i krokene og råttent treverk. Om de stedene som blir igjen når resten av samfunnet ruller videre, om verdien de innehar og samtidig hva det gjør med oss om vi forlater dem.

«Veien hjem» er en usedvanlig stilsikker debut» Dagbladet

Medlemsvurdering:
Har ikke lest boka ennå,så jeg kan ikke gi noen spesifik anmeldelse,men gleder meg veldig til og lese den🤗Forfatterinnen gikk i barnehage sammen med min sønn i Hessdalen,så jeg kjenner hennes familie og kjenner godt til gården hun har overtatt🤗Tiden har bare ikke strukket til for og lese boka ennå🙈Men tror nok jeg går for 5 stjerner likevell👍🏻👍🏻

Ingunn Folde

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
175
ISBN
9788248921240
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Skildringene av værets skiftninger er ofte så vakre at jeg måtte lese dem flere ganger for å glede meg over den språklige treffsikkerheten. 'Veien hjem' er rett og slett en strålende debut!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Boka er full av fakta, men aldri kjedelig. Språket er lett og muntlig, med overraskende formuleringer og usentimentale naturskildringer. Dette er ingen politisk korrekt pamflett om å snu flukten fra landsbygda, men en kjærlighetserklæring til en gård og et levesett som er interessant for lesere langt utenfor Holtålens grenser.» Siri Wahl- Olsen, Adresseavisen»

Kunders vurdering

I
Ingunn Folde – 04.10.2018

– Har ikke lest boka ennå,så jeg kan ikke gi noen spesifik anmeldelse,men gleder meg veldig til og lese den🤗Forfatterinnen gikk i barnehage sammen med min sønn i Hessdalen,så jeg kjenner hennes familie og kjenner godt til gården hun har overtatt🤗Tiden har bare ikke strukket til for og lese boka ennå🙈Men tror nok jeg går for 5 stjerner likevell👍🏻👍🏻

T
T.S – 03.04.2018

– Forfatteren skildrer så ekte og levende sine tanker og opplevelser og drar meg med inn i historiene fra første linje..en fornøyelse å lese!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Veien hjem:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv