Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sapiens

en innføring i menneskehetens historie

«... et stykke fremragende populærvitenskapelig formidling, og et velegnet utgangspunkt for de virkelig store debattene.»

Stavanger Aftenblad

Sapiens er blitt en verdensomspennende suksess med sine tankevekkende og overraskende fakta i en engasjerende og spennende fremstilling av menneskehetens historie. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-

En gang var Homo sapiens en art på lik linje med andre arter. Et dyr uten særlig betydning. I løpet av de siste 10 000 årene har vi utviklet oss til verdens herskere. Hvordan har det skjedd? Yuval Noah Harari har skrevet den fantastiske historien om oss, menneskene, og den underholdende og tankevekkende boka er blitt en internasjonal bestselger.

Det var en gang et menneske
Plasserer man et menneske og en sjimpanse på en øde øy, er sannsynligheten stor for at mennesket dør og sjimpansen overlever. På individuelt nivå er vi nemlig ikke særlig flinke, men som en gruppe er vi uslåelige. Våre sosiale evner er blant egenskapene som har gjort oss til verdens herskere. Yuval Noah Harari trekker opp de historiske linjene helt fra Homo sapiens levde parallelt med seks andre menneskearter for 100 000 år siden, via revolusjonerende hendelser som har skapt dagens mennesker og vår framtid.

Den store forskjellen
Evolusjonen av slekten Homo begynte for over to millioner år siden, da mennesket var et dyr på linje med andre dyr, og uten særlig betydning. Det fantes flere arter av mennesker, som Homo floresiensis, Homo erectus og Homo neanderthalensis i tillegg til Homo sapiens. For ca. 13 000 år siden var kun Homo sapiens igjen. Var det Homo sapiens skyld i at andre menneskearter ble utslettet? Hvordan ble Homo sapiens herskere på jorda? Forfatteren beskriver flere teorier, og poengterer de tre viktigste revolusjonære hendelser som formet Homo sapiens’ historie: den kognitive revolusjon for omtrent 70 000 år siden da sapiens lærte seg kunsten å kommunisere og jobbe sammen om felles ideer, jordbruksrevolusjonen for 12 000 år siden og den vitenskapelige revolusjon som startet for bare 500 år siden. Sistnevnte kan bety slutten på mye og starten på noe helt nytt! Anbefales på det sterkeste! JØRN HURUM, professor i paleontologi ved Universitetet i Oslo

Hvor går vi?
Hararis bok om vår utvikling er underholdende og uhyre interessant lesning, og gir et godt grunnlag for egne refleksjoner. Lett og ledig gir han innføring i hele menneskehetens historie, og han skisserer fremtidige scenarier. Den teknologiske utviklingen har gjort oss i stand til å modifisere ikke kun den verden som er rundt oss, men også det som befinner seg i kropp og sinn. Det er vanskelig å se for seg de filosofiske, psykologiske eller politiske konsekvensene av genteknologi og andre former for bioteknologi som skjer i en rasende fart. Det er spennende og skremmende! Hvor går mennesket?

  • ILD ga oss makt
  • SLADDER hjalp oss å samarbeide
  • JORDBRUK økte appetitten vår
  • MYTER opprettholdt lov og orden
  • PENGER ga oss noe å stole på
  • MOTSIGELSER skapte kultur
  • VITENSKAP gjorde oss livsfarlige

 

Et fantastisk sveip gjennom menneskets natur og kultur, bredt og dypt på samme tid. Et fabelaktig metaperspektiv på menneskets historie fra begynnelsen til i dag, som en kombinasjon av Jared Diamond og Eric Hobsbawm. DAG O. HESSEN, Professor i biologi

 

Sapiens utfordrer de største spørsmålene både i historien og i vår moderne verden, og er skrevet i et uforglemmelig levende språk. JARED DIAMOND, Pulitzerprisvinner og forfatter av Våpen, pest og stål

Medlemsvurdering:
Sapiens er ei velskreven, spenningsdrevet bok som gir innsikt og forståelse av menneskearteneevolusjonære framvekst, etter hvert som klodens beherskere - på godt som vondt. Den som ikke forstå si ega historie og genese, kan heller ikke se seg sjøl inn i ei usikker framtid. Derfor Sapiens!

Ole P.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bazar
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
440
ISBN
9788280876850
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Sapiens : a brief history of humankind
Format
23 x 16 cm
Nr
8085889
Serie
Sapiens

Om forfatteren

YUVAL NOAH HARARI (f. 1976) har en doktorgrad i historie fra Universitetet i Oxford og underviser på det historiske fakultetet ved Hebrew University of Jerusalem som spesialist på verdenshistorie. Harari har skrevet en rekke bøker og artikler, og har gjort stor suksess med sine nettforelesninger om verdenshistorien. Sapiens er utgitt i over tretti land og er allerede en bestselger i blant annet Storbritannia og Spania.

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«... et stykke fremragende populærvitenskapelig formidling, og et velegnet utgangspunkt for de virkelig store debattene.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Historiker Yuval Noah Hararis moderne klassiker Sapiens er blitt en godtepose også i tegneserieformat.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

Kunders vurdering

M
Mari Helen Hammer – 11.03.2019

– Tankevekkende og viktig bok i 2019

A
Anja – 28.08.2018

– Sapiens

K
Karl-Erik – 16.07.2018

– Fantastisk spennende og lærerikt lesestoff

h
hallgeir dahle – 27.12.2017

– sapiens

O
Ole P. – 20.06.2017

– Sapiens er ei velskreven, spenningsdrevet bok som gir innsikt og forståelse av menneskearteneevolusjonære framvekst, etter hvert som klodens beherskere - på godt som vondt. Den som ikke forstå si ega historie og genese, kan heller ikke se seg sjøl inn i ei usikker framtid. Derfor Sapiens!

M
Monica – 13.06.2017

– Jeg mener jo selvfølgelig Yuval Noah Harari sin bok Homo Deus (ikke Humanity)

M
Monica – 13.06.2017

– Jeg har fått en annen forståelse av hvor vi/mennesket kommer fra og boken er lærerik og jeg leser den gjerne en gang til. Simpelthen en fantastisk god bok! Jeg så Yuval Noah Harari først på Fredrik Skavlan sitt show og ble nyskjerrig på Sapiens og har også lyst til å lese Humanity.

E
Erik Kastellet – 12.12.2016

– Meget bra. Prisverdig engelsk pocket utgave til behagelig pris. Ypperlig lesing fra videregående.

B
Brynhild Winther – 24.09.2016

– Sapiens

B
Bjarne Kristian Kongsrud – 25.07.2016

– Forfatteren har klart å skape en forbløffende og interessant fortelling ved hjelp av forskning innefor ulike profesjoner. Den overrasker og utfordrer uten å bli fundamental og belærende. Den forenkler uten å bli tabloid.

H
Hallvard Haug – 05.07.2016

– Forfattaren er flink til å gje oss VELBEGRUNNA tankar om kva som er særeige med oss: Sapiens. Eg får kjensla av å ha TENKT noko liknande, men her er ein som set ORD på det. Dette er typisk for lesaropplevingar som Birger for kvalitet!:)

A
Aira Fininger – 17.06.2016

– God bok med viktig innhold. Godt skrevet og godt oversatt.

F
Finn H. Sandberg – 23.05.2016

– En herlig og interessant fortelling! Boka er lettlest uten for mange faguttrykk. Skaper håp om en framtid som ikke ser altfor lys ut for tiden.

R
Runhild, redaktør i Bokklubben – 10.03.2016

– Menneskehetens historie forklart på en forståelig og interessant måte. Hvorfor ble det akkurat oss - vår menneskeart - som skulle dominere jordkloden? Les og lær.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sapiens:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv