Sapiens - 
   Yuval Noah Harari
  
   Itzik Yahav
  
   Lene Stokseth

Sapiens

en innføring i menneskehetens historie

; Itzik Yahav (Illustratør) ; Lene Stokseth (Oversetter)

«... et stykke fremragende populærvitenskapelig formidling, og et velegnet utgangspunkt for de virkelig store debattene.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
Sapiens er blitt en verdensomspennende suksess med sine tankevekkende og overraskende fakta i en engasjerende og spennende fremstilling av menneskehetens historie. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 381,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 381,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

En gang var Homo sapiens en art på lik linje med andre arter. Et dyr uten særlig betydning. I løpet av de siste 10 000 årene har vi utviklet oss til verdens herskere. Hvordan har det skjedd? Yuval Noah Harari har skrevet den fantastiske historien om oss, menneskene, og den underholdende og tankevekkende boka er blitt en internasjonal bestselger.

Det var en gang et menneske
Plasserer man et menneske og en sjimpanse på en øde øy, er sannsynligheten stor for at mennesket dør og sjimpansen overlever. På individuelt nivå er vi nemlig ikke særlig flinke, men som en gruppe er vi uslåelige. Våre sosiale evner er blant egenskapene som har gjort oss til verdens herskere. Yuval Noah Harari trekker opp de historiske linjene helt fra Homo sapiens levde parallelt med seks andre menneskearter for 100 000 år siden, via revolusjonerende hendelser som har skapt dagens mennesker og vår framtid.

Den store forskjellen
Evolusjonen av slekten Homo begynte for over to millioner år siden, da mennesket var et dyr på linje med andre dyr, og uten særlig betydning. Det fantes flere arter av mennesker, som Homo floresiensis, Homo erectus og Homo neanderthalensis i tillegg til Homo sapiens. For ca. 13 000 år siden var kun Homo sapiens igjen. Var det Homo sapiens skyld i at andre menneskearter ble utslettet? Hvordan ble Homo sapiens herskere på jorda? Forfatteren beskriver flere teorier, og poengterer de tre viktigste revolusjonære hendelser som formet Homo sapiens’ historie: den kognitive revolusjon for omtrent 70 000 år siden da sapiens lærte seg kunsten å kommunisere og jobbe sammen om felles ideer, jordbruksrevolusjonen for 12 000 år siden og den vitenskapelige revolusjon som startet for bare 500 år siden. Sistnevnte kan bety slutten på mye og starten på noe helt nytt! Anbefales på det sterkeste! JØRN HURUM, professor i paleontologi ved Universitetet i Oslo

Hvor går vi?
Hararis bok om vår utvikling er underholdende og uhyre interessant lesning, og gir et godt grunnlag for egne refleksjoner. Lett og ledig gir han innføring i hele menneskehetens historie, og han skisserer fremtidige scenarier. Den teknologiske utviklingen har gjort oss i stand til å modifisere ikke kun den verden som er rundt oss, men også det som befinner seg i kropp og sinn. Det er vanskelig å se for seg de filosofiske, psykologiske eller politiske konsekvensene av genteknologi og andre former for bioteknologi som skjer i en rasende fart. Det er spennende og skremmende! Hvor går mennesket?

 • ILD ga oss makt
 • SLADDER hjalp oss å samarbeide
 • JORDBRUK økte appetitten vår
 • MYTER opprettholdt lov og orden
 • PENGER ga oss noe å stole på
 • MOTSIGELSER skapte kultur
 • VITENSKAP gjorde oss livsfarlige

 

Et fantastisk sveip gjennom menneskets natur og kultur, bredt og dypt på samme tid. Et fabelaktig metaperspektiv på menneskets historie fra begynnelsen til i dag, som en kombinasjon av Jared Diamond og Eric Hobsbawm. DAG O. HESSEN, Professor i biologi

 

Sapiens utfordrer de største spørsmålene både i historien og i vår moderne verden, og er skrevet i et uforglemmelig levende språk. JARED DIAMOND, Pulitzerprisvinner og forfatter av Våpen, pest og stål

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bazar
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 440
ISBN: 9788280876850
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Sapiens : a brief history of humankind
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8085889
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
YUVAL NOAH HARARI (f. 1976) har en doktorgrad i historie fra Universitetet i Oxford og underviser på det historiske fakultetet ved Hebrew University of Jerusalem som spesialist på verdenshistorie. Harari har skrevet en rekke bøker og artikler, og har gjort stor suksess med sine nettforelesninger om verdenshistorien. Sapiens er utgitt i over tretti land og er allerede en bestselger i blant annet Storbritannia og Spania.

«... et stykke fremragende populærvitenskapelig formidling, og et velegnet utgangspunkt for de virkelig store debattene.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Historiker Yuval Noah Hararis moderne klassiker Sapiens er blitt en godtepose også i tegneserieformat.»

, Aftenposten