Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sapiens

en kort historie om menneskeheten

«... et stykke fremragende populærvitenskapelig formidling, og et velegnet utgangspunkt for de virkelig store debattene.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

For over 100 000 år siden fantes det seks ulike menneskearter på jorden. I dag finnes det kun en. Oss. Homo sapiens. Hvorfor ble nettopp vår art så fremgangsrik og dominant? Hvordan har det seg at vi skapte byer og kongeriker? Hvorfor begynte vi å tro på guder, nasjoner og menneskerettigheter? Hvorfor setter vi vår lit til penger, bøker og lover? Hvordan ble vi så kuet av byråkrati, forbruk og jakten på lykke? Sapiens er en fantastisk spennende, tankevekkende og engasjerende bok om menneskehetens historie, og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 199,-
For over 100 000 år siden fantes det seks ulike menneskearter på jorden. I dag finnes det kun en. Oss. Homo sapiens. Hvorfor ble nettopp vår art så fremgangsrik og dominant? Hvordan har det seg at vi skapte byer og kongeriker? Hvorfor begynte vi å tro på guder, nasjoner og menneskerettigheter? Hvorfor setter vi vår lit til penger, bøker og lover? Hvordan ble vi så kuet av byråkrati, forbruk og jakten på lykke? Sapiens er en fantastisk spennende, tankevekkende og engasjerende bok om menneskehetens historie, og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger. Med imponerende letthet manøvrerer Yuval Noah Harari mellom ulike forskningsområder og perspektiver når han tar oss med fra homo sapiens' første skritt på jorden og frem til i dag.

Medlemsvurdering:
Sapiens er ei velskreven, spenningsdrevet bok som gir innsikt og forståelse av menneskearteneevolusjonære framvekst, etter hvert som klodens beherskere - på godt som vondt. Den som ikke forstå si ega historie og genese, kan heller ikke se seg sjøl inn i ei usikker framtid. Derfor Sapiens!

Ole P.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bazar
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788280877369
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Sapiens : a brief history of humankind
Serie
Sapiens

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«... et stykke fremragende populærvitenskapelig formidling, og et velegnet utgangspunkt for de virkelig store debattene.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Her er en enkel forklaring på hvorfor Sapiens har blitt en intensjonal bestselger på rekordtid. Den håndterer historiens og nåtidens største spørsmål, og den er skrevet i et uforglemmelig levende språk. Du vil elske den!»

Jared Diamond, forfatter av Verden frem til i går

«Jeg leste akkurat Yuval Noah Hararis bok Sapiens. Den er er genial. Mest trolig den beste - og jeg har lest veldig mange - om menneskehetens historie. Jeg har aldri lest noe bedre.»

Henning Mankell

«Historiker Yuval Noah Hararis moderne klassiker Sapiens er blitt en godtepose også i tegneserieformat.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

Kunders vurdering

M
Mari Helen Hammer – 11.03.2019

– Tankevekkende og viktig bok i 2019

A
Anja – 28.08.2018

– Sapiens

K
Karl-Erik – 16.07.2018

– Fantastisk spennende og lærerikt lesestoff

h
hallgeir dahle – 27.12.2017

– sapiens

O
Ole P. – 20.06.2017

– Sapiens er ei velskreven, spenningsdrevet bok som gir innsikt og forståelse av menneskearteneevolusjonære framvekst, etter hvert som klodens beherskere - på godt som vondt. Den som ikke forstå si ega historie og genese, kan heller ikke se seg sjøl inn i ei usikker framtid. Derfor Sapiens!

M
Monica – 13.06.2017

– Jeg mener jo selvfølgelig Yuval Noah Harari sin bok Homo Deus (ikke Humanity)

M
Monica – 13.06.2017

– Jeg har fått en annen forståelse av hvor vi/mennesket kommer fra og boken er lærerik og jeg leser den gjerne en gang til. Simpelthen en fantastisk god bok! Jeg så Yuval Noah Harari først på Fredrik Skavlan sitt show og ble nyskjerrig på Sapiens og har også lyst til å lese Humanity.

E
Erik Kastellet – 12.12.2016

– Meget bra. Prisverdig engelsk pocket utgave til behagelig pris. Ypperlig lesing fra videregående.

B
Brynhild Winther – 24.09.2016

– Sapiens

B
Bjarne Kristian Kongsrud – 25.07.2016

– Forfatteren har klart å skape en forbløffende og interessant fortelling ved hjelp av forskning innefor ulike profesjoner. Den overrasker og utfordrer uten å bli fundamental og belærende. Den forenkler uten å bli tabloid.

H
Hallvard Haug – 05.07.2016

– Forfattaren er flink til å gje oss VELBEGRUNNA tankar om kva som er særeige med oss: Sapiens. Eg får kjensla av å ha TENKT noko liknande, men her er ein som set ORD på det. Dette er typisk for lesaropplevingar som Birger for kvalitet!:)

A
Aira Fininger – 17.06.2016

– God bok med viktig innhold. Godt skrevet og godt oversatt.

F
Finn H. Sandberg – 23.05.2016

– En herlig og interessant fortelling! Boka er lettlest uten for mange faguttrykk. Skaper håp om en framtid som ikke ser altfor lys ut for tiden.

R
Runhild, redaktør i Bokklubben – 10.03.2016

– Menneskehetens historie forklart på en forståelig og interessant måte. Hvorfor ble det akkurat oss - vår menneskeart - som skulle dominere jordkloden? Les og lær.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sapiens:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv