Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Verden

Bind 1 : en familiehistorie

Verden - en familiehistorie er en bragd av en bok som fanger hele menneskehetens historie i en eneste mesterlig fortelling.

For rundt 950 000 år siden gikk en mann og fire barn på en strand og etterlot seg det som regnes som de eldste sporene etter en menneskefamilie. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 424,-
Verden - en familiehistorie er en bragd av en bok som fanger hele menneskehetens historie i en eneste mesterlig fortelling.

For rundt 950 000 år siden gikk en mann og fire barn på en strand og etterlot seg det som regnes som de eldste sporene etter en menneskefamilie. For den prisvinnende forfatteren Simon Sebag Montefiore ga disse fossilene inspirasjon til en ny type verdenshistorie, en som strekker seg over alle kontinenter og helt tilbake til tidenes morgen. En historie med vekt på familiebåndene som binder oss alle sammen.

I denne storslagne boken forteller Montefiore om menneskehetens mektigste dynastier, gjennom slottsintriger, forbudte kjærlighetsforhold og familieliv. Han maler fram store temaer som krig, migrasjon, pest, religion og teknologi, og i midten plasserer han menneskene som levde i det. Sammen utgjør de en særdeles mangfoldig rolleliste: I tillegg til herskere og erobrere møter vi prester, sjarlataner, kunstnere, vitenskapsfolk, moguler, gangstere, elskere, ektemenn, koner og barn.

Du har Hongwu, tiggeren som grunnla Ming-dynastiet; Ewuare, Leopard-kongen av Benin; Henry Christophe, kongen av Haiti; Kamehameha, erobreren av Hawaii; Zenobia, den arabiske prinsessen som trosset Roma; Murasaki, den første kvinnelige romanforfatter; Sayyida al-Hurra, den marokkanske piratdronningen. Her finner du også moderne skikkelser som Indira Gandhi, Margaret Thatcher, Barack Obama, Vladimir Putin og Volodymyr Zelenskyj. Du finner de romerske keiserne, Mediciene og inkaene, osmanene, Bonapartene, Habsburgerne, zuluene, Rothschildene, Rockefellerne, Churchillene, Kennedyene, Castroene, Nehruene, Pahlaviene, Kenyattaene, saudierne, Kim'ene og Assadene. Disse mektige familiene representerer ytterpunktene i den menneskelige streben, med blodige maktovertakelser, forræderske konspirasjoner og sjokkerende stormannsgalskap, side om side med en blomstrende kultur, rørende romanser og opplyst godhet.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
749
ISBN
9788202740979
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
The world
Format
23 x 16 cm
Serie
Verden 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
454,- 499,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv