Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Verdenshistorie

med fortiden som speil

«Eit funn for dei som vil følgja dei verkeleg lange linjene ... behageleg kort og ryddig. Ho kan lesast av alle med eit snev av historisk interesse.»

Bergens Tidende

Med et opplag på over 50 000 bøker og strålende kritikker, har Terje Tvedts «Verdenshistorie. Med fortiden som speil» etablert seg som et viktig verk i vår samtid. Det er en verdenshistorie som tar oss gjennom 5000 år og fram til i dag. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
Med et opplag på over 50 000 bøker og strålende kritikker, har Terje Tvedts «Verdenshistorie. Med fortiden som speil» etablert seg som et viktig verk i vår samtid. Det er en verdenshistorie som tar oss gjennom 5000 år og fram til i dag. Fra de første sivilisasjonene i Asia og Midtøsten, via det storslåtte Ming-dynastiet og det osmanske riket for 500 år siden, til den industrielle revolusjon, kolonitiden og USAs dominans, fram til vår tids usikkerhet om Kinas rolle, klimaet og sivilisasjonens fremtid. Gjennom denne reisen, viser Tvedt hvorfor sivilisasjoner har oppstått, imperier gått under og hvordan samtiden kan speile fortiden.

Dette er en bok som gir nye innsikter i historiens lange linjer og samtidig kaster et klarere lys på vår kaotiske samtid.

«Eit funn for dei som vil følgja dei verkeleg lange linjene...behageleg kort og ryddig. Ho kan lesast av alle med eit snev av historisk interesse.»
Bergens Tidende, terningkast 6

Medlemsvurdering:
Boken gir en grundig innføring i enkelte store elvers betydning for sivilisasjonsbygging. Boken var også lettlest uten å være lettvint.

Bjarne J. Meling

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
427
ISBN
9788272017469
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Eit funn for dei som vil følgja dei verkeleg lange linjene ... behageleg kort og ryddig. Ho kan lesast av alle med eit snev av historisk interesse.»

Bergens Tidende

«... et imponerende, velskrevet og aktuelt bidrag til å forstå vannets plass i både historien og vår egen tids klimakrise.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Det er en sann fryd å lese en så stor historie! Det er et befriende vingespenn i denne fortellingen.»

Hilde Østby, Aftenposten

Kunders vurdering

B
Bjarne J. Meling – 11.10.2021

– Boken gir en grundig innføring i enkelte store elvers betydning for sivilisasjonsbygging. Boken var også lettlest uten å være lettvint.

J
John Norvald Ekse – 06.04.2021

– Maud og Håkon

S
Sissel Stokland Jørgensen – 06.04.2021

– Veldig fornøyd med boken. Til ettertanke, refleksjon, opplysning. Et supert oppslagsverk.

B
Bjarne Meling – 06.04.2021

– Menneskesamfunnenes utvikling og vekst og fall av riker fortalt og forklart på en ny måte med utgangspunkt i elvenes betydning for organisering av jordbrukssamfunn, transport og som forutsetning for industrialisering.

M
Marit – 30.03.2021

– Dette er en fantastisk fin oversikt over de lange linjene i historien - hvordan mennesker og natur henger sammen gjennom tiden. Og vannet - det verdifulle vannet - som er en forutsetning for at mennesker både kan leve og få til framskritt. Og motsatt - hvordan mangel på vann kan forklare hvordan verden i dag ble som den ble. Uhyre interessante historielinjer som blir forklart på en pedagogisk og lettilgjengelig måte. Anbefales sterkt!

T
Thea Irene Brox Rasmussen – 10.12.2020

– Lettlest, spennende, lærerik - en fryd.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verdenshistorie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv