– Kjempe flott dengang den kom , og nå ... fremdeles en favoritt :-)
Den rutete kokeboken
Den røde tråden gjennom denne boken er som den røde tråden i Ingrids liv: velsmakende hverdagsmat, sunn mat laget fra bunnen av og matglede!
I over 30 år har Den rutete kokeboken vært standardverket innenfor matlagning.
Les mer
499,- Spar: 45,-
I over 30 år har Den rutete kokeboken vært standardverket innenfor matlagning. Boken er solgt i mer enn 300 000 eksemplarer. Ingrid beskriver det røde lesebåndet i boken som den røde tråden i livet hennes, rundt sitter mattradisjonene og all kunnskapen hun har om matlagning. I år har Ingrid byttet ut ca. 75 oppskrifter og gjennomgått, utvidet og forenklet dette klenodiet av en kokebok. Boken inneholder ca. 1800 oppskrifter og er nå oppdatert for de neste tiårene. Boken har også fått et nytt og mer tidsriktig design, men alle de gode gamle oppskriftene er fortsatt med! Skal du bare eie én kokebok, er det denne du bør ha. Alt i den er gjennomtestet av Ingrid.
Ingrid Espelid Hovig er Norges fremste formidler av kokekunnskap og matglede. Hun er utdannet ved Statens lærerskole i husstell på Stabekk og arbeidet i en kvinnealder i NRK som programsekretær og programleder. Hun er forfatter, oversetter og matfaglig konsulent. Ingrid er bosatt i Oslo.
Medlemsvurdering:
Kjempe flott dengang den kom , og nå ... fremdeles en favoritt :-)m_ereth@hotmail.com
Detaljer
- Forlag
- Gyldendal
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Norsk Bokmål
- Sider
- 729
- ISBN
- 9788205482531
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2015
- Originaltittel
- Rutiga kokboken
- Format
- 25 x 18 cm
- Nr
- 8078068
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– Er absolutt å anbefale dersom en liker å lage mat fra bunnen av
– En kokebok en må ha i hyllene
– Jeg føler ikke at jeg overdriver når jeg går så langt som å si at "Den rutete kokeboken" er selve bibelen når det kommer til norsk mat! Ingrid Espelid Hovig er dronningen av kokebøker og fjernsynskjøkken, og hennes langvarige og hjertevarme bidrag til nordmenns kokevaner blir fremdeles hyllet og elsket! "Den rutete kokeboken" inneholder absolutt hver eneste oppskrift du kan tenke deg, den har rett og slett alt du trenger av oppskrifter! Tradisjonen ligger tykk i sidene, her vil du finne gode oppskrifter på tradisjonsmat som lutefisk, kjøttkaker, vafler, pinnekjøtt, lapskaus og torsk, mens med denne utgaven, der man har lagt til 120 oppskrifter, vil man også finne oppdaterte og nye oppskrifter, pluss et høyst velkomment tillegg som tar for seg glutenfri mat! Bildene er som alltid fristende, sjarmerende og flotte, og hver eneste oppskrift blir forklart så detaljert og forståelig at det hele er en drøm! "Den rutete kokeboken" burde definitivt stå i alle Norges bokhyller, den er en klassiker!
– Dette er boken man etter min mening kan kalle matbibelen i det norske kjøkken. Den er enkel, god og man finner det meste her. Ok, om det er "chop suy med grønne tomater" du er på jakt etter, så tror jeg du må lete et annet sted, med ellers så finner du alt fra steking av stek til pannekaker. Det er godt å ha et oppsalgsverk å ty til når man står der med søndagssteken og ikke vet hvilken temperatur man skal ha, eller hvordan man lager bakte poteter! Boken har mange oppskrifter, noen med bilder, men slett ikke alle. Men da dette er mer en slik slå-opp-i-bok, og ikke en så-blar-vi-i den-og-koser-oss bok så er det liksom slik det skal være. En god kjøkkenbibel!
– Hvis man bare skulle ha en kokebok liggende på kjøkkenbenken er "Den rutete kokeboken" et yppelig valg. Det beskriver ikke noen fancy eller spektakulære matretter, men god norsk tradisjonell mat. Den har tatt med seg litt av alt det gode det norske kjøkken har å tilby. Boken inneholder matretter for alle mulige anledninger fra enkel og sunn slankemat til storslåtte gjestemiddager. Alle oppskriftene er oversiktelige og enkle å følge. Selv oppskrifter som kan virke vanskelig la seg gjennomføre av en uerfaren kokk uten store problemer ved å følge boken slavisk. Alt i alt er dette en god og tradisjonell kokebok som inneholder at man trenger av oppskrifter for alle mulige anledninger.
– Den rutete kokeboken av Ingrid Espelid Hovig er ein klassikar i norske heimar. Dette er ikkje ei fancy drøym deg bort-kokebok du les på senga. Her står det svart på kvitt korleis kraft skal kokast, og kor mange grader ei lammesteik skal steikast på, i tillegg til korleis norsk mat skal konserverast og nyttast. Noko sidrompa kanskje, men kva gjer vel det? Dette er ei bok som bør stå i alle norske heimar, den ein kan slå opp i når andre kokebøker fokuserer litt for mykje på bildene og gløymer å forklare framgangsmåten. Boka innfrir forventningane, og overtar rolla som den førre utgåva av "den rutete kokeboka" har hatt i norske heimar i ei årrekke.
– Den rutete kokeboken Norges nasjonalkokebok i ny og helt omarbeidet utgave. Her finnes både den norske tradisjonsmaten og de nye rettene som etter hvert har fått innpass i våre matvaner. Enten du vil lage tradisjonell julemat eller varte opp med spennende retter med eksotisk preg, så finner du oppskriftene her. Oppskriftene er beregnet for 12 eller 4 porsjoner, noe som gjør det lett å beregne hvor mye som skal kjøpes inn enten familien er stor eller liten. Tidsangivelsene viser om retten er rask å lage eller om du må beregne god tid før maten er ferdig. Ingrid Espelid Hovig har gjennomgått alle oppskriftene. 225 nye oppskrifter. Jeg har laget mange kjempegode retter fra denne boken. Den bør kjøpes fordi den er nyttig å ha.
– Dette er virkelig mat bibelen! Om du trenger en god gameldags kokebok der du finner alle oppskrifter så er dette den rette boken. Jeg har hatt denne i årevis på hytta, og det er den eneste kokeboken jeg har der. ( Må vel si at jeg har 97 andre hjemme.. ) Denne kokeboken tar for seg alt fra safting av rips til indonesisk stekt ris og den gode gamle fårikålen. Dette er ikke en spennende kokebok som du kan tilbringe time etter time med å bla i , men en grei enkel kokebok som du bruker til oppslagsverk. Du finner basiser for alt her ! En tykk og god kokebok som denne burde finnes i alle husholdninger ! Anbefales om du trenger et matleksikon .
– Hvis du skal ha én kokebok, så skal du ha denne! Dette er en grunnleggende kokebok med mye god informasjon man trenger hvis man har glemt alt man lærte på heimkunnskap eller alt som mor har lært en, eller om man ikke hadde noe spesielt god heimkunnskaplærer eller en mor som var opptatt av å lære bort den slags. Her får du vite alt om kosthold, oppdeling av kjøtt, koking av kraft, baking av diverse saker man har bruk for som en vel dannet husmor eller -far. Alt fra hverdag til jul, 17.mai og søndagsmiddag finner du her. Retter som mange av oss lager av halvfabrikat finner man her med greie og enkle oppskrifter. Boken er dessuten god å lese i og har en praktisk lay-out. Pluss at hvem av oss har vel ikke klokketro på Ingrid Espelid? Når det er den dama som står bak vet man at dette ikke er fanteri. Denne kokeboka er den beste basiskokeboka du kan ha.