Blant hodejegere og kannibaler - Finn Eivind Jor

Blant hodejegere og kannibaler

nordmannen Carl Bocks jakt på halemenneskene

Møt Norges mest ukjente oppdagelsesreisende!

Kristiansanderen Carl Alfred Bocks (1849-1932) eventyr på Borneo, Sumatra, Siam og Laos er tørt og kort beskrevet i oppslagsverk om etnografiske og zoologiske ekspedisjoner. Les mer
Vår pris
249,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 249,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Møt Norges mest ukjente oppdagelsesreisende!

Kristiansanderen Carl Alfred Bocks (1849-1932) eventyr på Borneo, Sumatra, Siam og Laos er tørt og kort beskrevet i oppslagsverk om etnografiske og zoologiske ekspedisjoner. Men hans utallige reiser var så mye mer enn det! Den oppfinnsomme og selvgode nordmannen Bocks kongstanke var å oppdage "en besynderlig folkestamme", med pels og hale, og ingenting skulle stå i veien for drømmen. Med støtte fra den eksentriske markien av Tweeddale og selveste kongen av Siam, med bagasjen full av champagne, plumpudding, knapper og glansbilder, kjempet han seg gjennom ugjennomtrengelige jungler og sjarmerte morderiske innfødte. På sin ferd ble han overrislet med medaljer, ordensutnevnelser og rosende ord fra Knut Hamsun, Sigurd Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson.

Carl Bock var pågående, handlekraftig, idérik, men dessverre blottet for alt som likner kritisk sans. Han var en av sin tids store norske helter, og på 1880-tallet kalte Morgenbladet ham ikke uten grunn en av "de mer betydelige oppdagere i vårt århundre". Siden den gang har han befunnet seg på historiens søppelhaug. Men 2020 er resirkuleringens æra; tiden er kommet for å løfte denne underlige og modige lille mannen opp i lyset atter en gang.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202785345
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 32.9 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger