GIS

verktøy for å forstå verden

Geografiske informasjonssystemer (GIS) er om geografi - om steder - og om hvordan steder er knyttet sammen. For å forstå verden, eller deler av den, trenger vi digitale verktøy. For å forstå hva som finnes og skjer på ett sted - og hvorfor dette ikke finnes og skjer andre steder, trenger vi digitale verktøy. Les mer
Vår pris
629,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 629,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Geografiske informasjonssystemer (GIS) er om geografi - om steder - og om hvordan steder er knyttet sammen. For å forstå verden, eller deler av den, trenger vi digitale verktøy. For å forstå hva som finnes og skjer på ett sted - og hvorfor dette ikke finnes og skjer andre steder, trenger vi digitale verktøy. GIS gjør oss i stand til å forstå verden og se sammenhenger lettere enn om vi bare leser om dem i en bok. GIS bruker et visuelt språk som gjør problemer mer konkrete og slik lettere å løse.
GIS er et informasjonssystem som gir deg svar på spørsmål der lokalisering er viktig. Med GIS begynner du også å stille nye spørsmål som du kan undersøke videre. Ved hjelp av GIS kan du visuelt utforske problemer, du blir i stand til å oppdage komplekse sammenhenger og du oppdager geografiske mønstre.
Betegnelsen «geografiske informasjonssystemer» ble første gang brukt tidlig på 1960-tallet for et system brukt i Canada for å kunne administrere enorme skogressurser. Lenge var GIS en nisjeteknologi kun noen få behersket og så nytten av. I løpet av de siste tiårene er GIS blitt en hverdagsteknologi som du - kanskje uten å vite det - bruker hver dag, og som brukes i alle sektorer i samfunnet.
Verden er kompleks og endres raskt. Én endring er ganske sikker: Fremtiden blir mer digital og mer basert på digitale stedsbaserte tjenester. Ferdigheter i bruk av GIS er kunnskap som verden trenger, og denne boken er skrevet for studenter og andre som vil lære seg dette verktøyet for å forstå verden.
2. utgave er faglig oppdatert og tilpasset kurs på universiteter og høyskoler etter tilbakemeldinger fra brukerne.
Jan Ketil Rød er professor i geografisk informasjonsvitenskap ved Institutt for geografi, NTNU.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Fagbokforlaget
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 337
ISBN: 9788245045222
Utgave: 2. utg.
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger