Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Langeleiken

heile Noregs instrument

I denne boka har ein lagt vekt på å vise spennvidde og variasjon ved den norske langeleiken. For fyrste gong har forskarar undersøkt langeleik materialet i heile Noreg. Gjennom feltarbeid og systematisk tilnærming til det eldste materialet - og ei rekke andre kjelder - har ein greidd å avdekke mangfald i konstruksjon og utforming, dekorasjon og stil ved eit elles lite kjend musikkinstrument. Les mer

482,-

530,- Spar: 48,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
I denne boka har ein lagt vekt på å vise spennvidde og variasjon ved den norske langeleiken. For fyrste gong har forskarar undersøkt langeleik materialet i heile Noreg. Gjennom feltarbeid og systematisk tilnærming til det eldste materialet - og ei rekke andre kjelder - har ein greidd å avdekke mangfald i konstruksjon og utforming, dekorasjon og stil ved eit elles lite kjend musikkinstrument. Slik blir vi aller mest kjende med ein handverkstradisjon der musikken åleine ikkje har vore målet, men som i staden uttrykkjer ein brei, allsidig og folkeleg til.nærming til ei rekke kunstariske uttrykksformer.

Ein har lagt vekt på å setje materialet inn i kjende kulturhistoriske, musikkhistoriske og organo-logiske samanhengar, og ein har dokumentert prosessar og fenomen som ein tidlegare ikkje har greidd å sjå i samanheng. Det er eit mål med boka at ho skal inspirere til vidare forsking, men aller mest framhald av produksjon av langeleikar. Slik håpar vi å vidare.føre ein stolt og ubroten musikk- og handverksproduksjon i Noreg.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
517
ISBN
9788283900736
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Langeleiken
Format
28 x 21 cm
Serie
Instituttet for sammenlignende kulturforskning, Serie B, skrifter 176

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Langeleiken:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
3 for 2

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 
Stormen
3 for 2

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv