Langeleiken - Bjørn Aksdal

Langeleiken

heile Noregs instrument

; Elisabeth Kværne

Serie: Instituttet for sammenlignende kulturforskning, Serie B, skrifter 176

I denne boka har ein lagt vekt på å vise spennvidde og variasjon ved den norske langeleiken. For fyrste gong har forskarar undersøkt langeleik materialet i heile Noreg. Gjennom feltarbeid og systematisk tilnærming til det eldste materialet - og ei rekke andre kjelder - har ein greidd å avdekke mangfald i konstruksjon og utforming, dekorasjon og stil ved eit elles lite kjend musikkinstrument. Les mer
Vår pris
446,-
Spar
44,-

Veil. pris: 490,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 446,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 490,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

I denne boka har ein lagt vekt på å vise spennvidde og variasjon ved den norske langeleiken. For fyrste gong har forskarar undersøkt langeleik materialet i heile Noreg. Gjennom feltarbeid og systematisk tilnærming til det eldste materialet - og ei rekke andre kjelder - har ein greidd å avdekke mangfald i konstruksjon og utforming, dekorasjon og stil ved eit elles lite kjend musikkinstrument. Slik blir vi aller mest kjende med ein handverkstradisjon der musikken åleine ikkje har vore målet, men som i staden uttrykkjer ein brei, allsidig og folkeleg til.nærming til ei rekke kunstariske uttrykksformer.

Ein har lagt vekt på å setje materialet inn i kjende kulturhistoriske, musikkhistoriske og organo-logiske samanhengar, og ein har dokumentert prosessar og fenomen som ein tidlegare ikkje har greidd å sjå i samanheng. Det er eit mål med boka at ho skal inspirere til vidare forsking, men aller mest framhald av produksjon av langeleikar. Slik håpar vi å vidare.føre ein stolt og ubroten musikk- og handverksproduksjon i Noreg.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Novus
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Nynorsk
Sider: 517
ISBN: 9788283900736
Utgave: 1. utg.
Format: 28 x 21 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger