Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Munch

«Genialt nærbilde av et geni»

Dagbladet

Stort anlagt tegneserie-biografi over Edvard Munch. Steffen Kverneland står for et av de mest ambisiøse prosjektene i norsk tegneseriehistorie. Les mer

450,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Steffen Kvernelands Munch er en biografi i tegneserieform. Framstillingen er gjort på bakgrunn av sitater fra Munchs egne skrifter og samtidige skildringer fra Munchs liv og karriere. Steffen Kverneland er en av landets aller fremste tegneseriekunstnere og har med dette verket løftet mediet til et nytt nivå.

Steffen Kverneland er internasjonalt stor. Han er et geni i mine øyne.
Jan Erik Vold, Dagsavisen

Dokumentarisk biografi
På de første sidene i boka presenterer Kverneland sitt "Manifest", at han er lei av biografier som følger objektet fra vugge til grav, med diktet innlevelse som som regel er basert på omskrevne kilder. I stedet har Kverneland kun brukt sitater fra Munch og hans samtid og illustrert både de ofte hysterisk morsomme tildragelsene fra bohemlivet og de sjelegranskende scenende fra malerens eget liv og hans familie, som var hjemsøkt av mye sykdom og død.

Den biografiske tegneserien om Munch er noe av det morsomste og mest lekne som noen gang er skrevet om kunstneren.
Elin Kittelsen, Bok i P2

Kunstnerisk kunstnerbiografi
I tillegg går Kverneland inn i Munchs kunstneriske prosess, han gjenskaper Munchs bilder i stedet for å bringe inn faksimiler, og dette gjør faktisk at man kommer mye nærmere kunsten. Det er en utnyttelse av tegneserieformatet som er helt eksepsjonell og som krever en kunstner som til de grader behersker både mediets billedkunstneriske aspekter og den spesielle fortelleteknikken som ligger i tegneseriens kraft.

Biografisk gruppeportrett
Ved siden av å være en glimrende innføring i Munchs liv og verk er boka et gruppe­portrett av den kunstneriske bohemen fra Skandinavia ved århundreskiftet, en periode der modernismen på mange måter ble skapt og definert av nordiske kunstnere. Den er slik også en viktig kulturhistorisk påminnelse, gjort med et fantastisk kunstnerisk overskudd.

Munch er en utvidet og omarbeidet utgave av Munch-biografien som ble publisert i Steffen Kverneland og Lars Fiskes kritikerroste og flerfoldig prisbelønte samarbeids­prosjekt Kanon. Det er allerede gjort avtale om utgivelse av Munch i Nederland, Tyskland og USA.

Illustrasjon fra boka

Detaljer

Forlag
No Comprendo Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
271
ISBN
9788282550260
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
28 x 22 cm
Nr
8033374
Priser
Tegneserieprisen 2013

Anmeldelser

«Genialt nærbilde av et geni»

Erle Marie Sørheim, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Munch:

Skygger
Ny!

Skygger

Steffen Kverneland
Innbundet 
390,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skygger
Ny!

Skygger

Steffen Kverneland
Innbundet 
390,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv