Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

26. november

fire fortellinger fra det norske Holocaust

Den 26. November 1942 gikk norsk politi til storaksjon mot norske jøder. Hundrevis av jødiske kvinner og barn ble arrestert, og sammen med mennene som var blitt arrestert en måned tildigere, deportert til Auschwitz. Les mer

170,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Den 26. November 1942 gikk norsk politi til storaksjon mot norske jøder. Hundrevis av jødiske kvinner og barn ble arrestert, og sammen med mennene som var blitt arrestert en måned tildigere, deportert til Auschwitz. Dette tegneseriealbumet handler om hva som skjedde rundt denne datoen. Fire norske jøder, som den gang var barn eller ungdommer, forteller om hva de opplevde. Tre av dem klarte å flykte, én av dem overlevde to og et halvt år i Auschwitz og Buchenwald. Tegneseriehistoriene er basert på intervjuer med Gerd Golombek, Rosa Tankus, Siegmund Korn og Samuel Steinmann. Med litteraturliste.

Detaljer

Forlag
HL-senteret / No Comprendo Press
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
70
ISBN
9788291187891
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
30 x 21 cm

Kunders vurdering

R
Ronny – 22.03.2010

– Det har ikke vært overdrevent mye fokus på de norske jødene som ble sendt ut av landet under 2. verdenskrig, så slik sett er dette en velkommen utgivelse. Mikael Holmberg er en OK tegner, og gjør også en helt grei jobb med å formidle de historiene fra de overlevende vi får presentert i boka. For barn og unge kan nok dette være en svært god inngang til et tungt og vanskelig tema. Noen ankepunkter er det likevel mulig å komme med: I og med at det er historiene til dem det gikk bra med vi får fortalt, gjenspeiler nok ikke boka de reelle grusomhetene som foregikk til det fulle. Holmerg er heller ingen stor kunstner verken tekstmessig eller tegnemessig, men han er likevel en trygg håndtverker i sitt fag. Alt i alt er dette noe vi trenger mer av. Gode tegneserier på norsk om alvorlige tema.

Oppdag mer

Bøker som ligner på 26. november:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv