Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Norske avisender

Donald Duck er en del av kulturhistorien i Norge. Han har lært flere generasjoner av nordmenn å lese, han har preget språket vårt, han har skapt debatter og engasjement. Selv om han ikke bor i Norge, så føles det som om akkurat denne anda er norsk! Denne bokserien har som mål å utforske den «norske Donald» - i videste forstand av begrepet. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Donald Duck er en del av kulturhistorien i Norge. Han har lært flere generasjoner av nordmenn å lese, han har preget språket vårt, han har skapt debatter og engasjement. Selv om han ikke bor i Norge, så føles det som om akkurat denne anda er norsk! Denne bokserien har som mål å utforske den «norske Donald» - i videste forstand av begrepet. Vi skal reise gjennom Donald-historien i Norge. En avisand er en oppdiktet historie som dukker opp i media. Avisanden kan springe ut fra en aprilspøk som blir misforstått og videreformidlet i fullt alvor, eller den kan være jug og fanteri som oppstår på en hvilken som helst annen dag i året enn første april.

Når vi bruker «Norske avisender» som tittel på denne boken, så er det selvsagt i en helt annen betydning. Avisendene i denne boken er Andebys innbyggere - med et særlig fokus på hvordan media bruker egenskapene deres som referanser alle forstår. Det sier veldig mye om Donald-bladets posisjon i Norge, at onkel Skrues rikdom og Antons hell er bortimot den første målestokken media bruker når en ny finansminister overtar Oljefondet, eller en permittert stakkar tar Lotto-jackpoten etter å ha spilt for sin siste femtilapp.

I denne boken får du derfor historier der Anton, Dolly og Skrue har hovedrollen. Alle tre har en helt spesiell plass i Donalds liv, og de gjør tidvis hverdagen hans til en fest, og andre ganger til et mareritt. Det er kanskje derfor de alle tre er blitt medieyndlinger, og stadig blir trukket fram som referanser i norske aviser. Les og se selv!

Detaljer

Forlag
Egmont
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
183
ISBN
9788242972682
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Norske avisender
Format
26 x 21 cm
Serie
Norsk Donald : en vandring gjennom Norges Donald-historie 6

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norske avisender:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri
3 for 2

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
682,- 749,-
 
Skammen
3 for 2

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
229,- 349,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv