Norske avisender - Tonje Tornes

Norske avisender

Tonje Tornes (Redaktør) ; Tormod Løkling (Redaktør) ; Walt Disney Company (Bidragsyter)

Serie: Norsk Donald 6

Donald Duck er en del av kulturhistorien i Norge. Han har lært flere generasjoner av nordmenn å lese, han har preget språket vårt, han har skapt debatter og engasjement. Selv om han ikke bor i Norge, så føles det som om akkurat denne anda er norsk! Denne bokserien har som mål å utforske den «norske Donald» - i videste forstand av begrepet. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Donald Duck er en del av kulturhistorien i Norge. Han har lært flere generasjoner av nordmenn å lese, han har preget språket vårt, han har skapt debatter og engasjement. Selv om han ikke bor i Norge, så føles det som om akkurat denne anda er norsk! Denne bokserien har som mål å utforske den «norske Donald» - i videste forstand av begrepet. Vi skal reise gjennom Donald-historien i Norge. En avisand er en oppdiktet historie som dukker opp i media. Avisanden kan springe ut fra en aprilspøk som blir misforstått og videreformidlet i fullt alvor, eller den kan være jug og fanteri som oppstår på en hvilken som helst annen dag i året enn første april.

Når vi bruker «Norske avisender» som tittel på denne boken, så er det selvsagt i en helt annen betydning. Avisendene i denne boken er Andebys innbyggere - med et særlig fokus på hvordan media bruker egenskapene deres som referanser alle forstår. Det sier veldig mye om Donald-bladets posisjon i Norge, at onkel Skrues rikdom og Antons hell er bortimot den første målestokken media bruker når en ny finansminister overtar Oljefondet, eller en permittert stakkar tar Lotto-jackpoten etter å ha spilt for sin siste femtilapp.

I denne boken får du derfor historier der Anton, Dolly og Skrue har hovedrollen. Alle tre har en helt spesiell plass i Donalds liv, og de gjør tidvis hverdagen hans til en fest, og andre ganger til et mareritt. Det er kanskje derfor de alle tre er blitt medieyndlinger, og stadig blir trukket fram som referanser i norske aviser. Les og se selv!
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Egmont
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 183
ISBN: 9788242972682
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 26 x 21 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger