101 grep om grammatikk

om lesing, lesebestillinger og tekstvalg

Kåre Kverndokken (Redaktør) ; Jannike Ohrem Bakke (Redaktør) ; Ingvil Brügger Budal (Redaktør)

Hva er grammatikkens rolle i fagfornyelsen (LK20)? Hva er formålet med grammatikkundervisning, og hvordan lykkes man med den?101 grep om grammatikk er den åttende boka i Kåre Kverndokkens populære 101-serie, og i likhet med de andre bøkene i serien legges det også her stor vekt på å forene teori og praksis. Les mer
Vår pris
489,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 01.04.21

Vår pris: 489,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 01.04.21

Om boka

Hva er grammatikkens rolle i fagfornyelsen (LK20)? Hva er formålet med grammatikkundervisning, og hvordan lykkes man med den?101 grep om grammatikk er den åttende boka i Kåre Kverndokkens populære 101-serie, og i likhet med de andre bøkene i serien legges det også her stor vekt på å forene teori og praksis. Boka haret knippe fagfellevurderte, vitenskapelige artikler som tematiserer grunnleggende spørsmål om grammatikk og grammatikkundervisning, en fyldig oppslagsdel om språket som system, med begrepene og metaspråket læreren trenger i grammatikkundervisningen, lett tilgjengelig, og 101 metodiske grep om grammatikk som binder teori og praksis sammen på bakgrunn av empiriske erfaringer og klasseromsstudier.
Her får undervisere på ulike nivåer en stor didaktisk verktøykasse til egen grammatikkundervisning.101 grep om grammatikk bidrar til ny forskning på feltet. Boka er en skattkiste for alle som skal jobbe med å utvikle elevers grammatiske kompetanse. Bokas målgrupper er lærere, studenter, lærerutdannere og forskere.


Andre bøker i 101-serien:
101 måter å lese leseleksa på

101 måter å fremme muntlige ferdigheter på

101 skrivegrep
Fakta