Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Godt språk

alt du trenger å vite for å ordlegge deg korrekt

Overflødighetshorn av språklig moro!
Her er 333 spørsmål og svar på hva som er godt språk. Boken er delt inn i fem hovedkategorier: Rettskrivning, Grammatikk, Ord og uttrykk, Språkhistorie og Talespråket. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Overflødighetshorn av språklig moro!
Her er 333 spørsmål og svar på hva som er godt språk. Boken er delt inn i fem hovedkategorier: Rettskrivning, Grammatikk, Ord og uttrykk, Språkhistorie og Talespråket.
Her får du svaret på alt du måtte lure på om det norske språket: om hvordan ord og uttrykk oppstod, om man skal skrive regionleder eller regionsleder, om særskrivning og sammenskrivning, om når man skal bruke bindestrek, om når man skal bruke &-tegnet, om når man skal bruke semikolon, om når det skal være stor forbokstav, om forkortelser med eller uten punktum, om det heter på eller i Island, om kunsten å bruke komma riktig, om og og å, om ordrekkefølge, om forskjellen på lydlike ord som imens og mens, om geografiske problemer, om synonymer, om hull i ordforrådet, om uttale av vanskelige ord og mye, mye, mye mer.

Boken bygger på Riksmålsforbundets populære språkspalte, der folk har sendt inn alle sine morsomme, spennende, rare, utrolige, lette og vanskelige spørsmål om språk - og fått svar. Helene Uri har samlet, redigert og skrevet om alle disse språkspørsmålene og -svarene til en oversiktlig og fyllestgjørende samling som du lett kan finne frem i.

Medlemsvurdering:
333 ofte spurte språkspørsmål med kyndige svar. Nå kan du, i stedet for å omformulere for å unngå det du er usikker på, raskt finne ut det du lurer på med gode eksempler og utfyllende svar. Når du også får forklaringen på hvorfor det er sånn, og da blir det enklere å huske det. Morsomt med opprinnelsen til ulike uttrykk vi gjerne bruker men ikke vet hvor kommer fra.

Runhild, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
229
ISBN
9788248922643
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
20 x 14 cm

Kunders vurdering

T
Trond Sirevåg – 19.04.2016

– Nyttig og velskrevet

Q
Quijote – 19.04.2016

– Boka har mange gode forklaringar, men forfattaren burde ha komprimert spørsmåla slik at språkreglane tydelegare kom i sentrum i boka. Irriterande å lese om alt mogleg anna enn dei konkrete spørsmåla.

R
Runhild, redaktør i Bokklubben – 02.03.2016

– 333 ofte spurte språkspørsmål med kyndige svar. Nå kan du, i stedet for å omformulere for å unngå det du er usikker på, raskt finne ut det du lurer på med gode eksempler og utfyllende svar. Når du også får forklaringen på hvorfor det er sånn, og da blir det enklere å huske det. Morsomt med opprinnelsen til ulike uttrykk vi gjerne bruker men ikke vet hvor kommer fra.

R
Runhild – 05.02.2016

– Konkrete spørsmål og svar på store og små språkusikkerheter vi går og funderer på i det daglige. Hang eller hengte, i eller på Trysil, hun eller henne osv osv. Genialt!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Godt språk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv