Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Latinsk grammatikk

Latinsk grammatikk er den første nye latinske grammatikken utgitt i Norge siden 1926. Den er oppdatert med ny forskning innen språkvitenskap og fremmedspråkspedagogikk og er skrevet for nybegynnere i latin, for viderekomne studenter og for dem som leser og arbeider med latinske tekster. Les mer

1039,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Latinsk grammatikk er den første nye latinske grammatikken utgitt i Norge siden 1926. Den er oppdatert med ny forskning innen språkvitenskap og fremmedspråkspedagogikk og er skrevet for nybegynnere i latin, for viderekomne studenter og for dem som leser og arbeider med latinske tekster.

Latinsk grammatikk beskriver det latinske språket fra flere sider. Del I gir en oversikt over det latinske språkets historie og bruken av latin gjennom tidene. Del II-VIII behandler språket fra de minste enhetene i skrift og tale - bokstaver og lyder - og utvider gradvis, via morfologien, forskjellige sider ved syntaksen og til slutt teksten. Syv appendikser behandler stoff som ikke kan defineres som grammatikk, men som vi trenger i lesningen av latinske tekster: Latinsk metrikk, romersk tidsangivelse, mynter og angivelse av pengesummer, mål og vekt, romersk navneskikk, latinske forkortelser og en oversikt over Romas historie.

Denne grammatikken er spesiell: Her får romernes språk, historie, kultur og litteratur belyse hverandre gjensidig. Dette gjøres ved at de grammatiske temaene illustreres med sitater fra latinske tekster: tolvtavleloven fra 450 f.Kr., retorikk, filosofi og private brev skrevet av Cicero, krigsberetninger av Caesar, kjærlighetsdikt av Catull og satirer av Juvenal. I tillegg får Augustus selv fortelle om hvordan han klarte å grunnlegge det romerske keiserdømmet, og det er eksempler fra senere tekster som Magna Charta og latin fra Norge. Gjennom 3500 sitater - alle oversatte og svært mange også kommenterte - kommer vi tett innpå skribentene i forskjellige livssituasjoner og møter språket som et levende kommunikasjonsmiddel.

Grammatikken er ment for både nybegynnere og viderekomne, og som oppslagsverk for den som leser og arbeider med latinske tekster. Den vil også være nyttig for dem som interessert i det latinske språket og kulturhistorien omkring det.

Boken er et originalt bidrag, med gjennomtenkte pedagogiske forklaringer og en grammatisk terminologi som på mange områder er nyskapende. Et pedagogisk prinsipp er å sammenligne det latinske språket med norsk.

Vibeke Roggen er forfatter av Latinsk grammatikk. Hun har mange års erfaring med undervisning i latin ved Universitetet i Oslo på alle nivåer, blant annet i rene grammatikkemner. Hun er forsker, faglitterær forfatter og lærebokforfatter og en førsteklasses formidler av latin og klassiske fag til norsk samfunn og skole.

Les også om Latinsk ordbok

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
ISBN
9788202473259
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Latinsk grammatikk
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Latinsk grammatikk:

Vinje-pakke

Finn-Erik Vinje
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
798,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

X
Ny!

X

Pascal Engman
Paperback 
229,-
 

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
682,- 749,-
 
Glasskongen
199,-

Glasskongen

Inger Merete Hobbelstad
Innbundet 
199,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv