Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sofa til salgs hos dame som er myk å ligge på

og andre språksalater vi tråkker i

Kan du forskjellen på å elske sin og hans kone? Eller vet du hvor du skal sette kommaet i setningen «Han bodde i et lite hyggelig hus» for å få frem den rette meningen din?
Per Egil Hegge hadde i 14 år en egen daglig spalte i Aftenposten kalt Språket vårt, der han svarte på spørsmål om det norske språk og kom med sine meninger om ordbruken vår i det offentlige rom. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Kan du forskjellen på å elske sin og hans kone? Eller vet du hvor du skal sette kommaet i setningen «Han bodde i et lite hyggelig hus» for å få frem den rette meningen din?
Per Egil Hegge hadde i 14 år en egen daglig spalte i Aftenposten kalt Språket vårt, der han svarte på spørsmål om det norske språk og kom med sine meninger om ordbruken vår i det offentlige rom. I Sofa til salgs hos dame som er myk å ligge på går han til felts for å redde rettskrivingens ære og går løs på den ene feilskrivingen etter den andre. Han viser med utsøkt eleganse og presisjon i alle sine 5114 språkspalter hvordan et ukorrekt språk kan volde store misforståelser og mange ganger helt andre betydninger enn det som var tenkt fra avsenderens side. Morsomme eksempler på villfarelser og unøyaktigheter er mange, og her har vi samlet et rikt utvalg av dem alle sammen. Her oppklares forskjellen på å elske sin og hans kone, misforståelser om bruk av ord og uttrykk, subjektsregelen, preposisjonsbruk, anglisismer og ikke minst vårt forhold til forholdismen, for å nevne noe. En perle av en bok fra Per Egil Hegge!

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
166
ISBN
9788248923572
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
20 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

E
Ellen Marit Gaarder – 20.11.2018

– Veldig viktig bok som burde leses av alle. Det er så mye slurv i både muntlig og skriftlig språk.

A
Anita Hinrichsen – 19.11.2018

– Fagmessig er teksten veldig smart, men den er nok mest interessant for fagfolk. Hvis dette skulle slå an hos den vanlige leseren, skulle den vært morsommere skrevet. Jeg synes omtalen var misvisende og hadde det ikke vært så dyrt, ville jeg nok returnert boken. Sorry, Hegge.

A
Anne-Marie N Voll – 25.10.2018

– Trodde den skulle vært morsommere, etter min smak.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sofa til salgs hos dame som er myk å ligge på:

Vinje-pakke

Finn-Erik Vinje
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
798,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Handlekurv