Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

American Psycho

In a black satire of the eighties, a decade of naked greed and
unparalleled callousness, a successful Wall Street yuppie cannot get enough of
anything--including murder. Les mer

261,-
Sendes innen 7 virkedager
In a black satire of the eighties, a decade of naked greed and
unparalleled callousness, a successful Wall Street yuppie cannot get enough of
anything--including murder.

Medlemsvurdering:
Denne boken er utvilsomt forfatterens mest kjente verk, og ikke uten grunn. Med sine nærmest ubehagelig detaljerte skildringer av voldelige og groteske torturscener, er boken ikke å anbefale for sarte sjeler. Likevel er boken mer enn en voldshistorie, det er også et fascinerende innblikk i Patrick Bateman's perfeksjonistiske sinn, i en Wall Street-verden der fargen på visittkort og merket på vannflaskene er av uvurderlig betydning. De sterke voldsepisodene etterfølges av intrikate beskrivelser av 80-tallsmusikk og kvaliteten på gourmetrestauranter, noe som gjør at boken framstår som et mesterstykke i kontraster. Boken er lettlest og velskrevet, og er fantastisk lesning for alle som tåler skriftlig brutalitet. Anbefales på det sterkeste - den er virkelig like bra som alle skal ha det til.

sisi

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vintage Books
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
ISBN
9780679735779
Utgivelsesår
1991
Format
20 x 13 cm

Kunders vurdering

s
sisi – 13.07.2007

– Denne boken er utvilsomt forfatterens mest kjente verk, og ikke uten grunn. Med sine nærmest ubehagelig detaljerte skildringer av voldelige og groteske torturscener, er boken ikke å anbefale for sarte sjeler. Likevel er boken mer enn en voldshistorie, det er også et fascinerende innblikk i Patrick Bateman's perfeksjonistiske sinn, i en Wall Street-verden der fargen på visittkort og merket på vannflaskene er av uvurderlig betydning. De sterke voldsepisodene etterfølges av intrikate beskrivelser av 80-tallsmusikk og kvaliteten på gourmetrestauranter, noe som gjør at boken framstår som et mesterstykke i kontraster. Boken er lettlest og velskrevet, og er fantastisk lesning for alle som tåler skriftlig brutalitet. Anbefales på det sterkeste - den er virkelig like bra som alle skal ha det til.

V
Varg – 10.06.2007

– Om en suksessfull forretningsmann i 80-tallets New York som også er en massemorder. Med hovedpersonens stadig søken etter det perfekte, og hans manglende kontakt med egne følelser, får vi en satire av det overflatiske, kyniske og pengestyrte 80-tallet. Fy flate for en intens bok, på alle områder. Den er provoserende, underholdende og morsom på en gang. Hvem kan for eksempel la være å trekke på smilebåndet når hovedpersonens indre tanker uttrykker en enorm frustrasjon over at kollegaen har finere visittkort enn han? Og hvem kan unngå å bli dypt engasjert i hans iskalde tanker om sine menneskelige relasjoner? Dette er satire i sin skarpeste og mest overtydelige form. Det funker og blir alt annet enn dumt. Se gjerne filmadapsjonen fra 2000, men for en lengre historie som går mer i dybden, les boka!

Oppdag mer

Bøker som ligner på American Psycho:

Stand

Stephen King
Paperback 
189,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mummi

Tove Jansson
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv