Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Misery

«King at his best . . . a winner»

The New York Times

Hodder are boosting Stephen King's backlist with new covers, new author brand lettering and a marketing campaign which directs readers to the right King title for them. Les mer

160,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager
Hodder are boosting Stephen King's backlist with new covers, new author brand lettering and a marketing campaign which directs readers to the right King title for them.

Medlemsvurdering:
Paul Sheldon er en berømt forfatter. En dag utsettes han for en bilulykke. Det blir uvær, og han kjører utfor veien. Han blir reddet av sin største fan. Hun har han med hjem til seg for å pleie ham. Ikke bare derfor, hun tvinger han til å skrive om slutten på en bok han har laget. Paul blir alvorlig skadet etter ulykken, så han kan ikke bevege på seg. Så han er nødt til å skrive hvis han vil overleve. Damen er helt psykotisk, og hun holder han innelåst mens hun er ute. Hvis han prøver å flykte, vil det gå ham ille ...

Kattejenta

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Hodder Paperback
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
384
ISBN
9781444720716
Utgivelsesår
2007
Format
20 x 13 cm

Anmeldelser

«King at his best . . . a winner»

The New York Times

«This terrifying story of imprisonment by a demented fan is one of the greatest thrillers ever written»

«Not since Dickens has a writer had so many readers by the throat»

Guardian

«King's new novel, about a writer held hostage by his self-proclaimed "number-one fan,'' is unadulteratedly terrifying. Paul Sheldon, a writer of historical romances, is in a car accident; rescued by nurse Annie Wilkes, he slowly realizes that salvation can be worse than death. Sheldon has killed off Misery Chastain, the popular protagonist of his Misery series and Annie, who has a murderous past, wants her back. Keeping the paralyzed Sheldon prisoner, she forces him to revive the character in a continuation of the series, and she reads each page as it comes out of the typewriter; there is a joyously Dickensian novel within a novel here, and it appears in faded typescript. Studded among the frightening moments are sparkling reflections on the writer and his audience, on the difficulties, joys and responsibilities of being a storyteller, on the nature of the muse, on the differences between "serious'' and "popular'' writing. Sheldon is a revealingly autobiographical figure; Annie is not merely a monster but is subtly and often touchingly portrayed, allowing hostage and keeper a believable, if twisted, relationship. The best parts of this novel demand that we take King seriously as a writer with a deeply felt understanding of human psychology.»

Publishers Weekly

«This terrifying story of imprisonment by a demented fan is one of the greatest thrillers ever written»

«A writer of excellence...King is one of the most fertile storytellers of the modern novel»

<I>Sunday Times</I>

«One of the great storytellers of our time»

<I>Guardian</I>

«'America's greatest living novelist'»

Lee Child

«'[A] genius for storytelling'»

<i>Daily Mirror</i>

«One of the greatest thrillers ever written»

GUARDIAN

«It's being on this familiar territory that makes his fictions so addictive. It's so good you just want more»

Evening Standard

«A writer of excellence»

The Sunday Times

Kunders vurdering

K
Kattejenta – 20.06.2009

– Paul Sheldon er en berømt forfatter. En dag utsettes han for en bilulykke. Det blir uvær, og han kjører utfor veien. Han blir reddet av sin største fan. Hun har han med hjem til seg for å pleie ham. Ikke bare derfor, hun tvinger han til å skrive om slutten på en bok han har laget. Paul blir alvorlig skadet etter ulykken, så han kan ikke bevege på seg. Så han er nødt til å skrive hvis han vil overleve. Damen er helt psykotisk, og hun holder han innelåst mens hun er ute. Hvis han prøver å flykte, vil det gå ham ille ...

M
Mali – 06.03.2009

– Uansett om du har sett filmen eller ikke, så er dette virkelig en bok du burde lese. Dette må være en av de beste bøkene Stephen King noensinne har skrevet, og den får deg virkelig til å leve deg inn i historien. Når spenningen gradvis bygger seg opp så er denne boken vanskelig å legge fra seg før en får lest slutten, og det er en slutt som virkelig er verdt å vente på. En kan nesten føle redselen, panikken og smerten til Paul Sheldon mens han kjemper for sitt liv med å skrive om den siste boken om Misery, til hans nummer 1 fan. En absolutt "må leses" for alle som liker Stephen King.

V
Varg – 10.06.2007

– Skrekkens mester, Stephen King, gir oss her enda en mesterlig historie om menneskets psykologiske kamp mot ens destruktive omgivelser. Paul Sheldon er en berømt forfatter som har sett seg lei på kommersialismen rundt forfatterskapet sitt. Når han kjører av veien på en øde og snøfylt strekning i Colorado, USA, blir han reddet av den psykotiske kvinnen Anne Wilkes. Anne viser seg å være en stor fan av Paul, og tvinger han til å skrive en bok etter hennes ønske. Paul holdes i sjakk med grusomme metoder, og mister friheten både som person og forfatter. I likhet med bokens hovedperson, vil du la deg fange og holdes i sjakk av denne historien. Den intense spenningen er til å ta og føle på, og du vil ikke ønske å legge fra deg boka før du vet hvordan det går til slutt.

M
Momma – 27.03.2006

– Ingen kan vel si med hånda på hjertet at ikke Stephen King har skrevet mye bra grøssere (eller andre romaner for den saks skyld!), og dette er en av mine klare favoritter. Den handler om en forfatter som blir tatt til fange av sitt største fan, og mer enn det vil jeg ikke røpe. I alle fall er denne helt suverent skrevet, og det er spenning fra side 1 og ut boka. For de som har sett filmen er også dette et must (om du likte den eller ei), for boka er mye mye bedre. Såpass at det ikke er noe ord som kan beskrive det engang. Dette er rett og slett en av de beste bøkene som er skrevet vil jeg si.. Skal man lese en grøsser/thriller er dette det rette valget! Anbefales på det sterkeste!

M
Momma – 20.09.2005

– Ingen kan vel si med hånda på hjertet at ikke Stephen King har skrevet mye bra grøssere (eller andre romaner for den saks skyld!), og dette er en av mine klare favoritter. Den handler om en forfatter som blir tatt til fange av sitt største fan, og mer enn det vil jeg ikke røpe. I alle fall er denne helt suverent skrevet, og det er spenning fra side 1 og ut boka. For de som har sett filmen er også dette et must (om du likte den eller ei), for boka er mye mye bedre. Såpass at det ikke er noe ord som kan beskrive det engang. Dette er rett og slett en av de beste bøkene som er skrevet vil jeg si.. Skal man lese en grøsser/thriller er dette det rette valget! Anbefales på det sterkeste!

a
annymal – 18.08.2005

– Jeg så deler av filmen basert på boka, og ble veldig fascinert. Da jeg fant ut at det var Stephen King som var forfatteren, MÅTTE jeg bare lese den. Jeg har vært Stephen King fan i lengre tid, og må bare si at denne boka absolutt står til forventningene. Dette er en utrolig bra bok, og mye bedre enn filmen. Her får man både spenning og grøss, og flere ganger går det kaldt nedover ryggen. Skulle jeg trekke fram noe negativt, må det være de til tider lange og kjedelige delene/utdragene der hovedpersonen, forfatteren Paul Sheldon, skriver boken om heltinnen Misery Chastain.

O
Onkel Oswald – 29.07.2005

– En bestselgende forfatter våkner opp hos sin største beundrer etter at han kjørte av veien. Det viser seg veldig fort at hun er en sinnssyk kvinne. Hun brenner manuset til boka hans fordi hun ikke liker den, og tvinger han til å skrive en ny en. Dette er klart en av Kings aller beste romaner. For det første er den vanvittig spennende, og for det andre er den innmari bra skrevet slik at man ikke kan gå lei. Boka er vel egentlig ikke en grøsser, men den skremte i alle fall meg mer enn noen av de andre overnaturlige bøkene til King.
Filmen er kanskje en av de beste King filmatiseringene på lang tid, men den er ikke i nærheten av boka engang. I boka er alt bedre. Slutten er mye bedre, alt er mye bedre fortalt. Anbefaler boka til alle! Dette var den første boka jeg leste av King, og det er ikke noe jeg angrer på!

O
Onkel Oswald – 03.01.2005

– I denne (kanskje den beste av alle King romaner) våkner en best selgende forfatter opp i sitt verste mareritt. Han ligger som fanget i en seng i huset til hans største fan. Dette virker kanskje vel og bra det. Det syntes forfatteren og, helt til han finner ut at hun er en sinnsyk psykopat. Denne boka er veldig spennende fra side 1 og ut. Det er en av de bøkene der hjertet begynner å slå fortere fordi det er så spennende at man ikke klarer å la være å lese. Jeg fikk til og med en venn som aldri har lest en bok til å lese den i løpet av en uke. Grunnen er rett og slett at dette er et mesterverk uten like. En klar 6er!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Misery:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stand

Stephen King
Paperback 
189,-
 
Fuglefryd
199,-

Fuglefryd

Anne Havåg Holter-Hovind
Innbundet 
199,- 399,-
Mira
99,-

Mira

Sabine Lemire
Innbundet 
99,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv