Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fuglefryd

hvordan skape kvitrende hager og balkonger

«Til alle natur-, hage- og fugleelskarar: Her er ei fantastisk bok ... personleg (og inspirerande) frå første blad, vender seg til alle som er glad i hagen sin (stor eller liten), ja, om enn den vert avgrensa til ein altan- eller blomsterkasse. Med råd og vink, og framfor alt framragande bilete av fargerike og songglade småfuglar, åpnar ho opp for eit rikare 'heimeliv'.»

Dagen

Har du en hageflekk eller balkong, så sørg for at småfuglene trives. Det skaper mye kvitrende glede også for deg. Denne boka forteller deg hva de ulike artene ønsker seg av mat, hvordan de vil ha den servert og hva slags boliger de foretrekker. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Nøtter, eple, havregryn, meiseboller eller hirse? Hva vil de ulike småfuglene ha, og hvordan skal godsakene serveres for at ikke den frekke skjæra stikker av med alt? Hvordan få en levende hage eller bakgård? Anne Havåg Holter-Hovind fikk egen hage og oppdaget hvilken glede det var å følge med på gjester som ble mer eller mindre faste i hagen. Hun lærte seg masse om de ulike artene, hva de likte å spise og hvordan de helst ville bo. Og hvordan man kan få et og annet ekorn til å trives.

Fuglenes drømmehage
Hvorfor ikke legge til rette for at fuglene skal trives i din hage? Fuglenes drømmehage vil være en frodig plett med trær de kan holde utkikk fra og busker de kan gjemme seg i. De vil ha et levende og giftfritt grøntområde som produserer ulike bær og frø, en hage der også insektene trives. De liker at du setter opp gode matstasjoner på ulike steder i hagen med et næringsrikt serveringstilbud. Og har du først begynt å gi småfuglene gode matvaner, så husk å sørge for at restauranten deres får stadig påfyll. Sett gjerne ut skåler med vann om sommeren. Fuglekasser som henger passe høyt og ikke for åpent, tiltrekker seg par som skal hekke om våren. Boka gir byggebeskrivelse av enkle og dekorative kasser og gir gode tips om hvordan de skal plasseres. Det er utrolig hyggelig å følge med på de voksnes mating av småtassene, og plutselig en dag skal nøstene ut av kassa. Får du med deg dette øyeblikket, er du en opplevelse rikere.

Lag restaurant for småfuglene
Det er mange ulike fuglematere å få kjøpt. Frøholdere, nøttebrett eller holdere for meiseboller. Sistnevnte er smart hvis du ikke vil at skjæra skal stikke av med meisebollene. Et enkelt fuglebrett kan vi snekre selv, og her kan du legge ut daglige doser med brødsmuler, solsikkefrø og annet. Men vær klar over at et brett tilbyr dårlige hygieniske forhold etter hvert. Maten bør holdes tørr for å unngå mugg og en tett beholder kan være bedre, får vi vite. Det er en rekke varianter av matere å få kjøpt. Boka viser mange fine beholdere som er både dekorative, morsomme og funker fint til sitt formål. Og du kan mate med mye godt, som for eksempel mandler, hirse, havregryn, brødbiter, rosiner, eple, hasselnøtter og solsikkefrø. Dessuten kan du godt kokkelere litt for småfuglene og lage meiseboller selv. De blir
sikkert bedre enn dem som ligger i den vanlige sekspakken vi kjøper i butikken. Liker du pynt og kos, viser forfatteren triks som gjør hagen ekstra hyggelig, som for eksempel julepynt av epler og nøtter som gir fuglene deilig mat og fin stemning i en snødekket hage.

Er du usikker på hva de ulike artene spiser, gir en fôringstabell god oversikt. Her er det også foreslått type beholder/mater. En blåmeis vil ha solsikkefrø, hirsefrø, nøtter, frukt, brød og fett, og den behersker de fleste beholdere, mens gråtrosten er mer sær og vil ha frukt på bakken.

Forfatteren er også opptatt av at spretne ekorn skal få sitt. Egen ekorntilpasset mater må til samt bolig der nye småtasser kan tilbringe sin første tid. Du finner beskrivelse på hvordan lage en flott ekornkasse. Jeg planlegger å lage et par slike. Vi ser fram til en vinter og vår med yrende liv i hager, parker og bakgårder – og er du ikke helt drillet på de vanligste fugleartene, fungerer boka fint som oppslagsbok for disse også.


LES OM:  • Hvordan skape en fuglevennlig hage

  • Tips til fôringsplasser og fuglebad

  • Kokebok for småfugler – og hva vil de ulike artene ha?

  • Plantetips

  • Hvordan bygge og henge opp fuglekasser og brett

  • Fakta om de 30 vanligste hagefuglene

  • Når på året kommer de ulike fuglene?

  • Shoppingtips

Medlemsvurdering:
En fin bok med fine bilder og tips om mange artige muligheter for aktivitet i hagen.

Arnold Størdal

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Font
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
277
ISBN
9788281693517
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
25 x 18 cm
Nr
8078793

Bla i boka

Om forfatteren

Anne Havåg Holter-Hovind er ikke bare hageentusiast og fugleelsker. Hun er også arkitekt, og hun driver Moseplassen, Norges største hageblogg. I denne gjennomillustrerte boka bringer hun oss svært tett på de ulike fuglene og deres særtrekk, og hun forteller på inspirerende vis hvordan du best kan skape en fuglevennlig uteplass.

Medlemsblad

Anmeldelser

«Til alle natur-, hage- og fugleelskarar: Her er ei fantastisk bok ... personleg (og inspirerande) frå første blad, vender seg til alle som er glad i hagen sin (stor eller liten), ja, om enn den vert avgrensa til ein altan- eller blomsterkasse. Med råd og vink, og framfor alt framragande bilete av fargerike og songglade småfuglar, åpnar ho opp for eit rikare 'heimeliv'.»

Harald Myklebust, Dagen

«Dette er drømmeboken for fugleelskere»

VG

Kunders vurdering

A
Arnold Størdal – 05.03.2019

– En fin bok med fine bilder og tips om mange artige muligheter for aktivitet i hagen.

A
Arnold Størdal og – 06.02.2019

– God og fin bok.inspirasjonskilde.

S
Solveig – 22.03.2018

– Her var det mye å lære om fuglene i hagen. Jeg likte godt at det står om ulike typer fugler og hva de liker å spise osv. Boka inneholder mange flotte bilder, så det er kjekt å sitte og bla i den. Jeg testet ut oppskriften på hjemmelagde meiseboller. De forsvant kjapt da fuglene fikk smak på dem.

S
Sølvi Westlie Løvendahl – 27.08.2017

– Den beste, koseligste, lærerikeste, flott illustrerte fugleboken jeg noen sinne har hatt i mine hender

A
Anja – 17.02.2017

– Utrolig koselig bok. Mange tips og akkurat hva jeg håpet

I
Inger Lyng – 10.01.2017

– Fin bok for ferske fugleelskere. Fine bilder, og flotte tips til hvilken mat og matere du bør bruke. Anbefales.😄👍🏼

E
Eva – 23.11.2016

– Denne boka passer utmerket for meg som elsker fugler.:)

C
Catharine Rietti – 07.02.2016

– Vakker bok, veldig mye fine bilder, men lite nytt for meg som ganske fuglekyndig, og litt for omfangsrik for meg som har dårlig plass i bokhyllen. men mye å anbefale for nybegynnere.

T
Tove Sæther Nilsen – 01.02.2016

– Flott bok om fugler og livet på fuglebrettet. Den inspirerer til å prøve ulike måter/arenaer å fore på, gir kunnskap om vinterfuglen og tips om mat til de ulike arter Den er oversiktlig og har flotte bilder. Ei bok en kan sitte å bla i og kose seg med, samtidig som en lærer nytt om livet på fuglebrettet.

V
VeslemøyBlomsnes – 26.01.2016

– Den artigste og mest spennende boka om fugla og fugleliv, ever😊 Veldig inspirerende og praktisk..utvida til restaurant for hagefugla med det samme,og artige fuglekassa skal ut i hagen om ein måneds tid..

H
Hans Bergset – 26.01.2016

– Fabelaktig bok om fugler, lage fuglebrett og hvilken mat for fuglene.

H
Hans Flågen Strømnes – 26.01.2016

– fuglefryd

A
Anne Lene flaa – 26.01.2016

– Usedvanlig vakker bok!

R
Reidun Sagbakken – 26.01.2016

– Flott bok som er verdt å eie men masse opplysninger og flotte bilder.

S
Svigerdatter – 17.01.2016

– Svigermor fikk boken i julegave og den falt virkelig i smak. Mange interessante tips og flotte bilder.

m
møgster – 14.01.2016

– Fuglefryd

S
Siw – 13.01.2016

– For alle oss som er glad i småfuglene, er denne boka en fryd!! Her får vi tips om mat som vi kan lage sjøl, tips om hva fuglene liker og hva vi må tenke på for å få mange små venner til å komme i hagen. Kjempefine bilder av fuglene - og ikke minst den lille "rakkern", - ekornet. Hvorfor ikke lage en egne ekornkasse? Her får du tips og råd til det meste som gjelder småfugler. Nydelig bok!

B
Bente – 16.11.2015

– Veldig bra om hva man skal fore de ulike artene med, hvilke fuglematere som egner seg og "oppskrift" på fuglekasser. Og ekornkasse!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fuglefryd:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Handlekurv