Suttanipāta

og andre dikt fra den tidlige buddhisme

Kåre A. Lie (Oversetter)

Suttanipàta, som her foreligger i komplett utgave på norsk for første gang, kan oversettes som «En samling av gode uttalelser». Dette er en samling tekster som er tilskrevet Buddha. Diktene i Suttanipàta spenner over et vidt register. Les mer
Vår pris
219,-
Spar
31,-

Veil. pris: 250,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 219,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 250,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Suttanipàta, som her foreligger i komplett utgave på norsk for første gang, kan oversettes som «En samling av gode uttalelser». Dette er en samling tekster som er tilskrevet Buddha. Diktene i Suttanipàta spenner over et vidt register. De kaster lys over samfunnsliv, filosofi og religion i India på Buddhas tid og i den nærmeste tiden etterpå. Her finner vi noen av de mest populære tekstene i buddhismens tekst.tradisjon. En av disse er f.eks. Mettasutta - «Om vennlighet». Tekstene består i hovedsak av vers, men noen er en blanding av prosa og vers. Kapitlet om «Åttere» (Aññhakavagga) oppfordrer til å ha en kritisk holdning overfor teo.rier og synspunkter. Ut fra både språkform og innhold mener forskerne at dette kan være noen av de tidligste tekstene i buddhismens tradisjon, og de utgjør derfor en viktig og populær del av palikanonen - buddhismens skriftsamling.

Boken er oversatt av Kåre A. Lie, som tidligere har skrevet flere bøker om buddhisme og oversatt en rekke av buddhismens grunntekster fra originalspråkene.

Fakta