Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Juss for helse- og sosialarbeidere

en innføring i lovgivning, juridisk tenkning og metode

Juss for helse- og sosialarbeidere er en innføringsbok i helse- og sosiallovgivningen, herunder trygdelovgivningen. Juridisk metode og saksbehandlingsreglene i offentlig forvaltning gjennomgås. Boka omhandler en rekke grunnleggende emner som står sentralt i helse- og sosialsektoren. Les mer

779,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Juss for helse- og sosialarbeidere er en innføringsbok i helse- og sosiallovgivningen, herunder trygdelovgivningen. Juridisk metode og saksbehandlingsreglene i offentlig forvaltning gjennomgås. Boka omhandler en rekke grunnleggende emner som står sentralt i helse- og sosialsektoren. Hovedtema er legalitetsprinsippet, rettssikkerhetsbegrepet, kompetansebegrepet og begrepenes praktiske anvendelse og betydning i helse- og sosialtjenesten. Fire høyesterettsdommer som har sentral betydning i helse- og sosialsektoren er gjengitt og omtalt. Boka henvender seg til studenter i helse- og sosialfag på høgskolenivå og til ansatte i helse- og sosialtjenesten, men kan også være nyttig for andre. 5. utgave er ajourført ut fra endringer i helse- og sosiallovgivningen, bl.a. som følge av samhandlingsreformen. Bente Ohnstad er utdannet jurist, har bevilling som advokat og arbeider som førsteamanuensis ved Høgskolen i Lillehammer. I periodene 2007-2011 og 2011-2015 er hun valgt rektor samme sted. Hun har publisert en rekke artikler og bøker innen området helse- og sosialrett.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
495
ISBN
9788245013979
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

S
Studenten – 09.06.2006

– Denne boka tar for seg juss som er spesielt relevant for helse og sosialarbeiddere, men selv personer som ikke tar en slik utdanning kunne hatt nytte av å lese denne boka, spesielt dersom de har mye med det offentlige og offentlige etater å gjøre. Boka gir deg nemlig en nyttig og grundig innføring i hvilke rettigheter du har, noe som kan være nyttig siden det er langt mer enn bare Norges lover som avgjør hva du har krav på. Språket er ikke særlig vanskelig, og kapitlene er relativt korte og oversiktlige. Denne boka er nyttig for alle innenfor helse- og sosialsektoren, og sammenlignet med andre bøker i samme kategori har du ingenting å frykte dersom denne boka står på pensumlista di.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Juss for helse- og sosialarbeidere:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

AART

Knut Kornelius Gundersen
Paperback 
519,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv