Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sosialmedisin, velferd og trygd

Sosialmedisin er både et samfunnsmedisinsk og et klinisk fag, som er relevant for alt fra folkehelsearbeidet til individrettet behandling og helsehjelp.

Hvis man ikke tar sosialmedisinske problemstillinger på alvor, vil prioriteringene i folkehelsearbeidet og helsetjenesten erfaringsmessig endre seg i retning av å gi best og mest hjelp til dem som trenger det minst. Les mer

519,-
Sendes innen 1 virkedag
Sosialmedisin er både et samfunnsmedisinsk og et klinisk fag, som er relevant for alt fra folkehelsearbeidet til individrettet behandling og helsehjelp.

Hvis man ikke tar sosialmedisinske problemstillinger på alvor, vil prioriteringene i folkehelsearbeidet og helsetjenesten erfaringsmessig endre seg i retning av å gi best og mest hjelp til dem som trenger det minst. Det handler om å se betydningen av sosiale faktorer i alt vi gjør, hvilke sosiale konsekvenser som følger av sykdom og helseproblemer, og hvordan enkeltindivider kan hjelpes til best mulig helse med trygder og andre sosiale hjelpetiltak.

Som bakgrunnskunnskap for alle helse- og velferdstjenester er det viktig å kjenne til hvordan helsetilstanden og helsetjenesten blir påvirket av lagdelinger i samfunnet knyttet til ulik fordeling av politisk, økonomisk, moralsk og kulturell makt, sosial fordeling av penger og makt globalt, som kanskje sammen med miljøutfordringene er de største truslene mot den globale folkehelseutviklingen. Denne boka tar altså for seg sosialmedisin i praksis på individnivå, gruppenivå og samfunnsnivå. Den ser på hvordan de sosiale hjelpetiltakene fungerer i samfunnet og betydningen av velferdsordningene for folkehelsen.

Sosialmedisin, velferd og trygd er beregnet på medisinstudenter og andre studenter innenfor helse- og sosialfagutdanningene, samt ansatte i helsevesenet og i NAV.

"I en hektisk hverdag med hvit frakk er det lett å tro at det er helsevesenets innsats som betyr mest for sykdom og livsløp. Dersom du lider av en slik vrangforestilling, så er Sosialmedisin, velferd og trygd en bok for deg." Njål Flem Mæland, Tidsskriftet Michael

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
262
ISBN
9788205554627
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Sosialmedisin, velferd og trygd
Format
24 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sosialmedisin, velferd og trygd:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dandy

Jan Guillou
Paperback 
229,-
 

Immun

Anne Spurkland
Paperback 
208,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv