Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sosialmedisin, velferd og trygd

Sosialmedisin er både et samfunnsmedisinsk og et klinisk fag, som er relevant for alt fra folkehelsearbeidet til individrettet behandling og helsehjelp.

Hvis man ikke tar sosialmedisinske problemstillinger på alvor, vil prioriteringene i folkehelsearbeidet og helsetjenesten erfaringsmessig endre seg i retning av å gi best og mest hjelp til dem som trenger det minst. Les mer

365,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Sosialmedisin er både et samfunnsmedisinsk og et klinisk fag, som er relevant for alt fra folkehelsearbeidet til individrettet behandling og helsehjelp.

Hvis man ikke tar sosialmedisinske problemstillinger på alvor, vil prioriteringene i folkehelsearbeidet og helsetjenesten erfaringsmessig endre seg i retning av å gi best og mest hjelp til dem som trenger det minst. Det handler om å se betydningen av sosiale faktorer i alt vi gjør, hvilke sosiale konsekvenser som følger av sykdom og helseproblemer, og hvordan enkeltindivider kan hjelpes til best mulig helse med trygder og andre sosiale hjelpetiltak.

Som bakgrunnskunnskap for alle helse- og velferdstjenester er det viktig å kjenne til hvordan helsetilstanden og helsetjenesten blir påvirket av lagdelinger i samfunnet knyttet til ulik fordeling av politisk, økonomisk, moralsk og kulturell makt, sosial fordeling av penger og makt globalt, som kanskje sammen med miljøutfordringene er de største truslene mot den globale folkehelseutviklingen. Denne boka tar altså for seg sosialmedisin i praksis på individnivå, gruppenivå og samfunnsnivå. Den ser på hvordan de sosiale hjelpetiltakene fungerer i samfunnet og betydningen av velferdsordningene for folkehelsen.

Sosialmedisin, velferd og trygd er beregnet på medisinstudenter og andre studenter innenfor helse- og sosialfagutdanningene, samt ansatte i helsevesenet og i NAV.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205554634
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Sosialmedisin, velferd og trygd

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sosialmedisin, velferd og trygd:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv