Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sykdommers sosiale røtter

Bak de fleste sykdommer ligger påvirkning fra det sosiale miljøet som omgir oss. Kunnskap om slike sosiale rotårsaker og påfølgende årsakskjeder er avgjørende for mulighetene til å forebygge sykdom og tidlig død, men også for å fremme helse og motstandskraft i befolkningen. Les mer

519,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Bak de fleste sykdommer ligger påvirkning fra det sosiale miljøet som omgir oss. Kunnskap om slike sosiale rotårsaker og påfølgende årsakskjeder er avgjørende for mulighetene til å forebygge sykdom og tidlig død, men også for å fremme helse og motstandskraft i befolkningen.

De helsefremmende og sykdomsskapende sosiale faktorene boken omtaler, spenner fra oppvekstforhold og livshistorie, via sosiale nettverk, nærmiljø og levekår til samfunnsmessige forhold. Egne kapitler diskuterer ulikheter i helse ut fra sosioøkonomisk status, kjønn og etnisk bakgrunn. Dette kobles sammen med nyere forståelser av hvordan sosial påvirkning «kommer under huden» og bidrar til sykdomsfremkallende forandringer i kroppen. Endelig diskuteres hvordan kunnskapen om sosiale helsedeterminanter kan omsettes i praksis gjennom det nye folkehelsearbeidet.

Boken henvender seg til studenter innenfor medisin og helsefag, men også til studenter innenfor sosialfagutdanningene og de stadig flere tverrfaglige studietilbudene i helsefremmende arbeid. Også helsepersonell vil kunne ha glede av å bli oppdatert på dette spennende fagfeltet.

Anmelderne sier:

"Dette er en stor bok - både i bokstavelig forstand og innholdsmessig. En solid gjennomgang av en tematikk som over de siste tiårene er blitt stadig mer overbevisende og vesentlig både for faget medisin, for forskere fra ulike fagfelt i samfunnet, for politikere og ikke minst for befolkningens ve og vel." Eli Berg, Utposten.

"Resultatet er en solid bok med oppdatert kunnskap om sosiale forskjeller i sykelighet og dødelighet. (...) Jeg tenker at temaet er viktig for alle leger med interesse for hvorfor noen blir syke og andre ikke, og jeg vil klart anbefale boken til alle interesserte kolleger uansett spesialitet." Les anmeldelsen hos Tidsskriftet hos den norske legeforening.

"Den kan gjerne leses av alle som skal jobbe i eller med helsesektoren, og kanskje kan den bidra til å sette søkelyset på myndighetenes ansvar for å rette opp grunnleggende ulikheter i samfunnet. Jeg kan vanskelig forestille meg at noen leser denne boken uten å gjøre seg noen tanker om sin egen fremtidige helsestatus." Les anmeldelsen på Sykepleien.no.

Se innholdsfortegnelsen her:

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
281
ISBN
9788205523944
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Sykdommers sosiale røtter
Format
24 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sykdommers sosiale røtter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pust

Audun Myskja
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv