BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Spillet om Ullevål sykehus

et doldisbyråkratisk lærestykke

Fusjonen av hovedstadens offentlige sykehus til ett sykehus, Oslo universitetssykehus (OUS), var i 2009 forutsatt å være selvfinansierende. 10 år senere har fusjonen fått en kostnadsramme på over 50 milliarder kroner og er blitt det største enkeltprosjekt noensinne på Fastlands-Norge. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Fusjonen av hovedstadens offentlige sykehus til ett sykehus, Oslo universitetssykehus (OUS), var i 2009 forutsatt å være selvfinansierende. 10 år senere har fusjonen fått en kostnadsramme på over 50 milliarder kroner og er blitt det største enkeltprosjekt noensinne på Fastlands-Norge. I Spillet om Ullevål sykehus gis denne utrolige historien en kritisk belysning. OUS-striden er en illustrasjon på en helsetjeneste som i økende grad er blitt underlagt byråkratisk styring. Byråkratene handler ikke mot politikernes vilje, for politikerne har på dette feltet ikke noen betydningsfull egenvilje. De er snarere blitt en slags saksbehandlere for politikkutformende helsebyråkrater, som er blitt fanget av prestisjen i sine egne vyer. Bokens undertittel et doldisbyråkratisk lærestykke henspiller på at OUS-fusjonen er drevet frem av et helsebyråkratisk miljø med liten sans for det åpne ordskifte. Det var lenge forunderlig lite offentlighet omkring dette gigantprosjektet. Men i 2019 har det gått opp for både den ene og den andre at OUS-ledelsen foreslo at Ullevål sykehus, landets største og fremste akuttsykehus, skulle nedlegges. Den offentlige debatten har nærmest eksplodert. Sakens alvor illustreres ved at sykehusets helsefaglige personale med legene i spissen massivt har advart mot nedleggelsen.
«Ap mistet mange velgere fordi de gikk sammen med Høyre om å legge ned Ullevål sykehus. En politisk katastrofe!» Rune Gerhardsen, tidligere byrådsleder for Ap i Oslo, i en kommentar til partiets kraftige tilbakegang ved kommunevalget 2019.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
375
ISBN
9788253041520
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Spillet om Ullevål sykehus
Format
20 x 13 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spillet om Ullevål sykehus:

USA
Ny!

USA

Vegard Martinsen
E-bok 
150,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
682,- 749,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv