Lokalsamfunnet i verden

norsk lokalsamfunns plass i den første globaliseringen på 1600- til 1800-tallet

Tema for denne boka er norske lokalsamfunn. Ikke i isolasjon, men i en større sammenheng. Boka handler om hvordan lokalsamfunn ble påvirket av at Norge ble trukket inn i verdenshandelen i perioden fra 1500-tallet til 1800-tallet, etter oppdagelsen av sjøveien til Asia og Amerika, og før industrialiseringen nådde Norge. Les mer
Vår pris
249,-
Spar
36,-

Veil. pris: 285,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 249,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 285,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Tema for denne boka er norske lokalsamfunn. Ikke i isolasjon, men i en større sammenheng. Boka handler om hvordan lokalsamfunn ble påvirket av at Norge ble trukket inn i verdenshandelen i perioden fra 1500-tallet til 1800-tallet, etter oppdagelsen av sjøveien til Asia og Amerika, og før industrialiseringen nådde Norge. Mellom norske lokalsamfunn og omverdenen trekkes forbindelser til andre lokalsamfunn - i Norge, og ikke minst i andre land. Migrasjon og handel endret forbruk, sosiale, kulturelle og økonomiske forhold i norske lokalsamfunn og i lokalsamfunn andre steder i verden, som i de dansk-norske besittelser i India, Afrika og Vestindia. Et endret arbeidsliv knyttet til internasjonal handel endret både kjønnsarbeidsdeling og sosial struktur i norske lokalsamfunn.
Boka om Lokalsamfunnet i verden vil være interessant for alle som er opptatt av lokalsamfunns historie og av internasjonaliseringens utvikling over tid. Den egner seg til bruk for studenter, lokalhistorikere og allment interesserte lesere.

Fakta