– Jeg ble kjent med denne boka gjennom grunnfag i historie. Den fokuserer på de lange linjene og utviklingstrekkene i vår historie, fremfor enkelte begivenheter. Her finner du ingen detaljerte skildringer av revolusjoner eller sivilisasjoners fall, men heller likheter mellom forskjellige epoker og perioder. Boka starter med et generelt overblikk over "mennesker, natur og samfunn", som også er kapittelets navn. Der greier den ut om når menneskets historie begynte, hvordan mennesket beveget seg i forhold til klima og geografi, samt befolkningsutvikling. De to påfølgende kapitlene tar for seg jordbrukssamfunnet fra 4000 f.Kr til 1700 e.Kr og til slutt ganske kort om industrisamfunnet fra 1700 og til i dag. På drøye 120 sider trekker altså forfatteren lange linjer fra omtrent 130 000 år siden og frem til nå. Ønsker du en dyp innføring i verdenshistorie, er ikke dette den rette boken for deg. Denne bør brukes sammen med mer spesialiserte bøker, og det er vel også det den er beregnet til. Den er lettlest og interessant.
Lange linjer i historien
«... en gullgruve for den som vil ha oversikt over de mest betydelige linjer i samfunnsutviklingen.»
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa 18. februar 2011
Dette er en ny og annerledes verdenshistorie rettet mot studenter i historie. Lange linjer i historien er en innføring i globalhistorie til alle tider. Den fokuserer mer på de lange utviklingstrekkene i menneskenes historie enn på enkeltbegivenheter, mer på likheter mellom ulike epoker og steder enn på forskjellene mellom dem.
Les mer
459,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 390,-
Dette er en ny og annerledes verdenshistorie rettet mot studenter i historie. Lange linjer i historien er en innføring i globalhistorie til alle tider. Den fokuserer mer på de lange utviklingstrekkene i menneskenes historie enn på enkeltbegivenheter, mer på likheter mellom ulike epoker og steder enn på forskjellene mellom dem. Jordbruksrevolusjonen og den industrielle revolusjon har for eksempel lagt grunnlaget for ulike samfunnstyper og sivilisasjoner overalt i verden. Til tross for store kulturelle og materielle forskjeller har samfunn opp gjennom historien hatt viktige fellestrekk i teknologi og i sosial og politisk organisering.
Detaljer
- Forlag
- Cappelen Damm akademisk
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 119
- ISBN
- 9788202258375
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2006
- Originaltittel
- Lange linjer i historien
- Format
- 21 x 15 cm
Anmeldelser
«... en gullgruve for den som vil ha oversikt over de mest betydelige linjer i samfunnsutviklingen.»
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa 18. februar 2011
«Boka vil imidlertid være av interesse for alle som er nysgjerrige på historiens lange linjer. For de av oss som er opptatt av «utenomeuropeisk historie», er det gledelig at Knutsen har tatt på seg oppgaven med å skrive en innføringsbok i globalhistorie på norsk. Før Lange linjer i historien var det en mangelvare.»
Jardar Sørvoll, Fortid 3/2006
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
S