Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Nexus

en kort historie om informasjonsnettverk fra steinalderen til kunstig intelligens

Fra forfatteren av bestselgeren Sapiens kommer den banebrytende historien om hvordan informasjonsnettverk har skapt, og destabilisert, vår verden.

I løpet av de siste 100 000 årene har menneskeheten blitt en kraftfull art. Les mer

449,-
Innbundet
Ventes til lager 10.09.2024
Fra forfatteren av bestselgeren Sapiens kommer den banebrytende historien om hvordan informasjonsnettverk har skapt, og destabilisert, vår verden.

I løpet av de siste 100 000 årene har menneskeheten blitt en kraftfull art. Men til tross for oppdagelser, oppfinnelser og erobringer, befinner vi oss nå i en eksistensiell krise. Verden er på randen av økologisk kollaps. Feilinformasjonen florerer. Og vi kaster oss hodestups over kunstig intelligens - et nytt informasjonsnettverk som truer med å utslette oss. Med tanke på alt vi har oppnådd, hvorfor er vi så selvdestruktive?

Nexus ser på menneskets historie gjennom en bred linse for å finne ut hvordan informasjonsflyten har formet oss. Yuval Noah Harari tar leseren med fra steinalderen, gjennom kanoniseringen av Bibelen, heksejakten, stalinismen, nazismen og gjenoppblomstringen av populismen, og oppfordrer oss til å tenke gjennom det komplekse forholdet mellom informasjon og sannhet, byråkrati og mytologi, visdom og makt. Han utforsker hvordan ulike samfunn og politiske systemer på godt og vondt har brukt informasjon for å nå sine mål. Og han tar opp de presserende valgene vi står overfor når ikke-menneskelig intelligens truer vår eksistens.

Informasjon er ikke sannhetens råmateriale; det er heller ikke bare et våpen. Nexus utforsker den håpefulle middelveien mellom disse ytterpunktene, og på veien gjenoppdager han egenskapene som gjør oss til mennesker.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
ISBN
9788202841614
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Nexus. A Brief History of Information Networks from the Stone Age to AI
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nexus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 
Memoria
249,-

Memoria

David Lagercrantz
Innbundet 
249,- 399,-
 
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv