Revolusjonens barn

politiske utopiers makt i Norge : venstresiden mellom demokrati og diktatur 1911-2018

; Torgrim Titlestad ; Frode Fanebust ; Antonio Elorza ; Francois-Xavier Lefébure (Oversetter) ; Frode Fanebust (Oversetter)

Det er skrevet mange nødvendige og innsiktsfulle bøker om den norske høyresidens flørting med og tilslutning til antidemokratiske og totalitære ideer siden mellomkrigstiden. Men det finnes hittil ikke noe tilsvarende populært verk som fokuserer på venstresidens nærhet til diktaturets totalitære tankeganger og praksis. Les mer
Vår pris
349,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 349,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Det er skrevet mange nødvendige og innsiktsfulle bøker om den norske høyresidens flørting med og tilslutning til antidemokratiske og totalitære ideer siden mellomkrigstiden. Men det finnes hittil ikke noe tilsvarende populært verk som fokuserer på venstresidens nærhet til diktaturets totalitære tankeganger og praksis. Den boken du nå holder i hånden gir en slik innfallsvinkel.
Vi bør nå aktivt og pågående belyse fortiden ut fra vår samtids kildemessige forutsetninger, og vi må kunne se de fortidige parallellene til vår egen tid: totalitære ideologier og tendenser truer vår alles frihet og menneskeverd, om de kommer fra fascisme, sosialisme eller islam. Vi bør særlig fokusere på utopienes nærmest religiøse makt over politikken - med deres katastrofale resultater når sannhet og sunn fornuft blir tilsidesatt eller fortiet. Ellers kan man ikke lære noe av historien. Den som imidlertid kan sin historie vil gjenkjenne blodsporene fra totalitære og antidemokratiske ideer og samfunn. Og i sannferdig historiekunnskap ligger en grunnleggende forutsetning for å sikre en demokratisk rettsstat i fremtiden.
Dette verket er blitt til etter flere års arbeid med seminarer og drøftelser mellom forfatterne siden 2013. Professorene Stephane Courtois og Antonio Elorza er begge kjente europeiske historikere med relevant bakgrunn for denne boken. Courtois er mest kjent, grunnet hans bestselgerverk. Kommunismens Svartebok fra 1999.

Fakta