Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Historie

historieskriving frå antikken til i dag

Dette er ei bok om historieskrivingas historie.

Historieskriving .nst i sjølv dei eldste samfunn, men det er først på 1800-talet at historiefaget oppstår. Da blir det oppretta universitetsstillingar i historie og det skjer ei profesjonalisering og vitskapleggjering. Les mer

299,-
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 254,-
Dette er ei bok om historieskrivingas historie.

Historieskriving .nst i sjølv dei eldste samfunn, men det er først på 1800-talet at historiefaget oppstår. Da blir det oppretta universitetsstillingar i historie og det skjer ei profesjonalisering og vitskapleggjering. Denne boka gjev innsikt i fagets utvikling og funksjon og dermed forståing for korleis historiefaget mellom anna er forma av spørsmål knytt til ulike verdivurderingar, ideologiske ståstader, moral, litterære verkemiddel og tematisk fokus. Kunnskap om korleis historikarane har tolka og forstått fortida til ulike tider styrkar skjønet og dømmekrafta i eiga historielesing.

Det nye med denne boka er at den også tek føre seg historieskriving frå antikken og mellomalderen. Det har også vore eit mål å framstille norsk og skandinavisk historieskriving innan rammene av europeisk historieskriving. Tilnærminga er saman liknande i den forstand at likskap og ulikskap mellom ulike periodar og ulike geogra.ske kontekstar i stor grad vert forklart og ikkje berre skildra.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
302
ISBN
9788282656474
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Globalhistoriografi
Format
22 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Historie:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv