Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Skamtegnet

gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser : kriminalroman

Tredje historiske krim fra spenningsmesteren H.K. Fauskanger!
Året er 1905, Norge er i ferd med å løsrive seg fra Sverige, og det foregår hemmelige forhandlinger for å unngå krig. Ved statsministerens kontor i den norske hovedstaden er Oskar Brattenschlag assistent for statsministerens sekretær Calmeyer. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Tredje historiske krim fra spenningsmesteren H.K. Fauskanger!
Året er 1905, Norge er i ferd med å løsrive seg fra Sverige, og det foregår hemmelige forhandlinger for å unngå krig. Ved statsministerens kontor i den norske hovedstaden er Oskar Brattenschlag assistent for statsministerens sekretær Calmeyer. Det er ikke bare krig som truer. En ukjent mann segner om utenfor Brattenschlags dør. Han rekker å mumle «Overleveringen mislyktes. Underrett Calmeyer.». Så tegner han et hakekors i blod og utånder. I hånden har han en side fra den håndskrevne gotiske bibelen Codex Argenteus. Brått er Brattenschlag virvlet inn i et blodig mysterium som omfatter forsvunne runeinnskrifter, gryende nazisme og noe eller noen som ikke viker tilbake fra å ta liv for å oppnå sine mål og for å skjule hvem de er.

Anmelderne mener:

«Mesterlig mysteriefortelling (...) en suverent utført kosmopolitisk spenningssaga som dypest sett kan leses som et varsko mot politisk og religiøst svermeri. Men fremfor alt er dette en strålende oppsang til den gode, gamle lesegleden, løftet frem av hederskronede stimuli som kodede manuskripter, skjulte skatter, renkespill og svik. Fauskanger syr tilsynelatende uanstrengt sammen en ekstremt sinnrik og allikevel fullkomment logisk intrige, der slutten er en anskuelsesundervisning i hvordan absolutt alle tråder skal samles uten at det blir krampaktig og kunstig.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Fauskanger har komponert en raffinert intrige, ikke uten gørr og vold, svik og menneskeskjebner på stupet, men det er på en måte språket som driver det hele fram. Ordrebuser og eldgamle tegn pirrer herrenes nysgjerrighet, ofte er det små nyanser i argumentasjon og forklaringer som fører til de krappe skiftene. (...) Skamtegnet byr på snertne forviklinger og generelt drivende fornøyelig lesning, som definitivt ikke fordamper så fort man har klappet boken sammen.»
Sindre Andersen, Klassekampen

«Det er morsomt tenkt, og konsekvent gjennomført både når det gjelder intrigebygging, tidskoloritt og språkføring.»
Sindre Hovdenakk, VG

«En røverroman? Ja visst. Og en lek med sjangeren? Ja, det også. Men det er dyktig gjort, med en egen besnærende spenning i bunnen. (...) originaliteten hans, gløden og trøkket - det er det ikke mange som kommer opp mot.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Her er alle effekter med: Hemmelige brorskap der den gryende antisemittiske bevegelsen vokser fram i Nord-Europa, germanske bibeldokumenter fra 400-tallet, runetegn, hakekors og hentydninger til en viss Adolf i Tyskland. Og selvsagt død og drap. Den lett arkaiserende språktonen gir tekst og handling en sjarmerende sveip.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Når Skamtegnet både er spennende og en god historiefortelling, nøler jeg ikke med å anbefale den som den perfekte sommerboken.»

Frid Feyling, Askeravisen

«Skamtegnet er en historisk krim, må kanskje si årets påskekrim for meg, med et fornøyelig persongalleri, et mysterium knyttet til esoteriske kretser og eldgamle manuskripter, skapt av en forfatter som vet hva han driver med.»
Anita Ness, Artemisias Verden, blogspot.no

«Jeg lover deg, du puster ikke før aller siste ord er sagt!»
Tine Sundal, blogspot.no

«Eg likte boka. Ho inneheld mykje underfundig humor og har mange innfløkte og mangearta intrigar - men etter kvart som ein les vert alle trådar samla saman på ein elegant og logisk (om enn noko omstendeleg) måte.»
BokBloggBerit, blogspot.no

«Skamtegnet er en sitrende spennende og grundig researchet cocktail av en krimroman. Den blander sammen politisk historie, skattejakt, spiritisme, okkultisme og mer for å fortelle en - bokstavelig talt - grenseoverskridende historie som etter hvert handler om noe mer, langt mer, enn Norges uavhengighet.»
Mohammed, Leseriet.blogg.no

«Først og fremst er Skamtegnet er fantastisk flott historisk kriminalroman. Jeg er overbegeistret for Fauskangers evne til å blande vitenskap, troshistorie (fra ulike trosretninger) og historie på en så velykket måte. Han leker med ordene, lurer oss trill rundt og starter igjen med en ny tråd, som så fint henger sammen med de andre finner vi ut etterhvert.»
Astrid Terese, Betraktninger - en verden av bøker, bibliotek og blogg

«Skamtegnet er ei god, høyst lesverdig bok - den anbefales!»
Stein K. Vattekar, Godboka

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205473041
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Serie
Oskar Prods Brattenschlag 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skamtegnet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv