Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vredens dag

roman

Datoen er 28. desember 1699. Et nytt sekel står for døren. Den unge nordmannen Petter Hortten og hans danske læremester, professor Thomas av Boueberge, er på vei til Ribe i Danmark for å feire nyttår. Men de to blir overrasket av en voldsom snøstorm og må søke ly i en tilfeldig kro. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Datoen er 28. desember 1699. Et nytt sekel står for døren. Den unge nordmannen Petter Hortten og hans danske læremester, professor Thomas av Boueberge, er på vei til Ribe i Danmark for å feire nyttår. Men de to blir overrasket av en voldsom snøstorm og må søke ly i en tilfeldig kro. Umiddelbart etter deres ankomst blir en av gjestene på kroen funnet død i snøen. Thomas finner dødsfallet mistenkelig, og med vitenskapsmannens systematiske tålmodighet begynner han å stille spørsmål og søke svar, men folk på kroen synes motvillige til å ville hjelpe ham. Stormen tiltar, og ingen av de ni menneskene på kroen kan komme derifra. Ikke alle gjør det heller.

"Vredens dag" er en historisk kriminalroman der krimintrigen er elegant illustrert av det historisk-politiske bakteppet og tidens mennesker. Dette er første bok i Kurt Austs serie fra Danmark-Norge på 1700-tallet.

«Slik skal ein historisk kriminalroman være.» Marta Norheim, NRK

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
501
ISBN
9788203350269
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
19 x 12 cm
Priser
Aschehougs debutantstipend 1999
Serie
Thomas av Boueberge og Petter Hortten 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

A
Anneks – 16.06.2009

– En klassisk krimfortelling der ni mennesker er innesperret på en kro i storm. En person er funnet drept og vår helt skal finne ut hvem som gjorde det. Det som skiller denne forellingen fra så mange andre liknende fortellinger er at forfatteren skildrer svært godt hvordan menneskene tenker i forholdt til den tiden de lever i. I mange historiske romaner har personene en veldig moderne tenkemåte, men det føles som om Kurt Austs personer er autentiske i forhold til den tiden de lever i. At historien i tillegg er spennende og at miljøer og hendelser er skildret svært godt er absolutt ikke noe minus.

A
Alexander Lund – 25.12.2006

– I Vredens Dag blir vi kjent med Petter Hortten som er læregutt hos den lærde og intelligente professor Thomas av Boueberge. Boken er bygget på en spennende historisk bakgrunn, i en tid der det skjer store omveltninger i verdens syn på naturvitenskap. På en av sine reiser kommer våre venner over et mord, idet de blir sittende værfast på en dansk gjestegård. Gjennom læreguttens øyne får vi et innblikk i professorens logiske tenkning og analyse for å finne morderen. Boken er skrevet på en noe tung og uhåndterlig måte, men med en spennende bakgrunn av vitenskapshistorie, hat og kjærlighet som gjør det til topp underholdning.

B
Bokormen – 22.07.2005

– Nordmannen Petter Hortten og hans danske læremester, professor Thomas av Bouberge, er 28. Desember 1699 på vei til Ribe i Danmark. Underveis blir de overrasket av en snøstorm og må søke ly i en kro. Straks de er ankommet, blir en av gjestene, en greve, funnet død. Professoren, som raskt danner seg et overblikk over situasjonen, forstår at mannen er myrdet og setter seg fore å løse drapsmysteriet. Det befinner seg bare ni mennesker på kroen, og ingen kan komme derfra på grunn av stormen. Det betyr at morderen må være en av dem.
'Vredens dag' er en utrolig fengslende roman som elegant vever krimintrigen inn i tidens historie og politikk. Ved siden av å være uhyggelig spennende gir den en levende beskrivelse av 1600-tallsmenneskets tanker om tro og overtro, filosofi, matematikk, jus og nyvinninger. En imponerende kunnskapsrikdom viser seg i teksten gjennom de spenstige dialogene, samtidig som leseren holdes i ånde til siste slutt. Dette er en virkelig god bok som jeg satte stor pris på, og som jeg varmt anbefaler.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vredens dag:

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-
 
Ravnen
Ny!

Ravnen

Wilbur Smith
Innbundet 
449,-
 

1794

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
345,- 379,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv