Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Alle nonner drar

språk på ville veier

Det er menneskelig å feile. Spesielt menneskelig er det å feile med språk. Vi uttaler mange tusen ord hver dag, så det er ikke rart om vi innimellom bommer med uttale og betydning. Særlig halsbrekkende er de faste uttrykkene, som «alle monner drar», «prikken over i-en» eller «bite i det sure eplet». Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det er menneskelig å feile. Spesielt menneskelig er det å feile med språk. Vi uttaler mange tusen ord hver dag, så det er ikke rart om vi innimellom bommer med uttale og betydning. Særlig halsbrekkende er de faste uttrykkene, som «alle monner drar», «prikken over i-en» eller «bite i det sure eplet». Her utgjør små nyanser hele forskjellen.


For plutselig har man påstått at alle nonner drar, eller man setter spissen på prikken, og da blir man fort nødt til å krype til det sure eplet, før man blir anklaget for å ha driti på dragen, og får så støvet passer.


Hvor kommer disse uttrykkene opprinnelig fra? Og hvordan forandrer de seg over tid? Denne boken utsetter deg for 229 overraskende og morsomme uttrykk og tar deg med på en reise gjennom kulturhistorie, psykologi, språkteori - og vill kontrafaktisk spekulasjon - for å finne svar. For hvordan ville verden sett ut dersom det å skyte spurv med kaniner var en vanlig aktivitet, eller om det var mulig å dolke seg selv i ryggen?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202551223
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
Terje Meyer Nilssen – 27.04.2017

– En interessant og til tider artig bok som alle språkinteresserte burde ha interesse av å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alle nonner drar:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv