Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hvordan språkene ble til

«Da jeg la fra meg denne boka, kjente jeg en boblende lykkefølelse av å få være blant de heldige som får lese 'breaking news' fra forskningsfronten.»

Fædrelandsvennen

Når, hvordan og hvorfor oppstod egentlig de første menneskespråkene? Les alt om hvordan vi har signalisert, gryntet og snøftet oss fram til dagens språkrikdom! Les mer

354,-

389,- Spar: 35,-

Sendes innen 1 virkedag

En gang i vår felles forhistorie gikk vi fra å kommunisere med signaler og primitive lyder til å utrykke oss med ord. Ordene ble til setninger, og språkene ble gradvis til. Språkforsker Tore Janson tar for seg når i historien dette skjedde, når innlærte signaler ble satt sammen til mer komplekse budskap. Samtidig forteller han den spennende historien om menneskets utvikling i takt med språkutviklingen og spør seg hvilke fordeler menneskene har hatt av å kunne kommunisere.

Når og hvordan
I bokas andre del skriver han om hvordan språket kan ha oppstått. Kan man tenke seg fram til en mulig utvikling fra hvordan andre arter på jorden kommuniserer, til menneskenes suverene språkmangfold? Det er særlig språket som skiller menneskene fra dyrene, og når det nå er funnet ut at språket på dagens nivå fantes mye tidligere i evolusjonen enn tidligere antatt, trolig allerede for 300 000 år siden – før menneskearten vandret ut av Afrika og spredte seg videre ut over kloden – må språkhistorien revideres.

Ny teori
Siden funn fra den nye forskningen river vekk grunnlaget for det vi hittil har antatt om språkenes utvikling, må forskerne tenke nytt. Tore Janson begir seg inn i et fascinerende landskap av menneskeaper og tidlige mennesker i jakten på svaret om når og hvordan, og gir et helt eget forslag til hvordan det hele kan ha gått til.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
248
ISBN
9788253041056
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Språken före historien
Format
23 x 16 cm
Nr
8149712

Medlemsblad

Om forfatteren

Tore Janson (F. 1936) har vært professor i latin og afrikanske språk ved Universitetet i Göteborg, og det var hans arbeid med språk i Sør-Afrika som på uventet vis kom til å føre ham inn i forskningen rundt språkenes tilblivelse. Janson har utgitt flere bøker og vunnet flere priser, og mange av hans bøker foreligger på flere språk. På norsk blant annet Latin. Kulturen, historien, språket (2004), Språk og historie – en oppdagelsesreise (2009) og Germanerne. Mytene, historien, språket (2014).

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Da jeg la fra meg denne boka, kjente jeg en boblende lykkefølelse av å få være blant de heldige som får lese 'breaking news' fra forskningsfronten.»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Språkets opprinnelse er blant vitenskapens store spørsmål. Janson gir oss i 'Hvordan språkene ble til' en lett forståelig introduksjon. Han unngår hypoteser basert på himmelstormende usannsynlige mutasjoner – og guddommelig inngripen – og benytter seg i stedet av det eneste redskapet naturen har til rådighet: god, gammeldags evolusjon.»

Erik Tunstad, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvordan språkene ble til:

Babel

Gaston Dorren
Innbundet 
354,- 389,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv