Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hvordan språkene ble til

«Da jeg la fra meg denne boka, kjente jeg en boblende lykkefølelse av å få være blant de heldige som får lese 'breaking news' fra forskningsfronten.»

Fædrelandsvennen

Noe av det som skiller mennesker fra dyrene, inkludert de andre store primatene, er språk. Men når, hvordan og hvorfor oppstod egentlig de første menneskespråkene? Og når var de ferdigutviklet, i betydningen på nivå med dagens språk? Nye arkeologiske funn og den genetiske revolusjonen gjør at vi hele tiden må flytte tidspunktet for menneskets tilblivelse lenger bak i tid. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Noe av det som skiller mennesker fra dyrene, inkludert de andre store primatene, er språk. Men når, hvordan og hvorfor oppstod egentlig de første menneskespråkene? Og når var de ferdigutviklet, i betydningen på nivå med dagens språk? Nye arkeologiske funn og den genetiske revolusjonen gjør at vi hele tiden må flytte tidspunktet for menneskets tilblivelse lenger bak i tid. Mye tyder nå på at språk på dagens nivå også fantes mye tidligere enn vi har trodd, antagelig allerede for 300 000 år siden, og dermed lenge før vår art vandret ut av Afrika og spredte seg over hele kloden. Begynnelsen til det hele vet vi adskillig mindre om.

I denne boka begir den svenske språkforskeren Tore Janson seg inn i dette fascinerende landskapet av menneskeaper og tidlige mennesker og felles forfedre, av medfødte signaler og av innlærte lyder og av lyder som slutter å være uttrykk for følelser og gradvis går over til å bli til ord, ord med betydning. Forfatterens perspektiv er det evolusjonære, og det er evnen til kommunikasjon som interesserer ham. Hvilke fordeler har mennesker, individer og grupper, hatt av å kunne kommunisere? Mange av trinnene i denne prosessen, som kan ha tatt flere hundre tusen år, er det bare mulig å gjette rundt. Det våger Tore Janson, i det han lanserer et helt eget forslag til hvordan det hele kan ha gått til.

Detaljer

Forlag
Pax
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788253041209
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Språken före historien

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Da jeg la fra meg denne boka, kjente jeg en boblende lykkefølelse av å få være blant de heldige som får lese 'breaking news' fra forskningsfronten.»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Språkets opprinnelse er blant vitenskapens store spørsmål. Janson gir oss i 'Hvordan språkene ble til' en lett forståelig introduksjon. Han unngår hypoteser basert på himmelstormende usannsynlige mutasjoner – og guddommelig inngripen – og benytter seg i stedet av det eneste redskapet naturen har til rådighet: god, gammeldags evolusjon.»

Erik Tunstad, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvordan språkene ble til:

Babel

Gaston Dorren
Innbundet 
354,- 389,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv